Fonduri UE

Proiect european de 10,5 mil. euro pentru extinderea unui campus şcolar din Oradea

Proiect european de 10,5 mil. euro pentru extinderea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

18.11.2014, 17:30 507

Primăria Oradea a câştigat un proiect european de peste 46 mil. lei (10,5 mil. euro), din care peste 36 mil. lei (8,2 mil. euro) este finanţarea nerambursabilă, pentru extinderea campusului şcolar Partenie Cosma, conform unui comunicat al primăriei Oradea. Contractul de finanţare a fost semnat astăzi de primăria Oradea la Ministerul Dezvoltării.

’’Lucrările vor fi gata până la finalul anului viitor, în aşa fel încât să avem încă o clădire cu săli de clase, precum şi o sală de sport, cu toate dotările necesare pentru desfăşurarea procesului de învăţământ", a spus Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

În proiect sunt prevăzute în total 24 de săli de clase, 3 laboratoare, cabinete, o bibliotecă cu sală de lectură, cămin şi internat cu 300 de locuri şi o cantină. Proiectul se derulează prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 - ’’Îmbunătăţirea infrastructurii sociale’’, Domeniul de intervenţie 3.4 - ’’Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă’’. Conform contractului de finanţare, lucrările vor trebui terminate până la finalul anului 2015.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO