Fonduri UE

Proiect european de 51 mil. euro pentru realizarea unui centru de deşeuri în judeţul Maramureş

Proiect european de 51 mil. euro pentru realizarea unui...
09.01.2014, 18:52 1441

Consiliul Judeţean Maramureş a semnat contractul de finanţare pentru proiectul ’’Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Maramureş”, în valoare totală de aproximativ 230 mil. lei (51 mil. euro), din care valoarea nerambursabilă este de peste 206 mil. lei (46 mil. euro). Contractul de finanţare va intra în vigoare după ce va fi semnat şi de Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, durata acestuia fiind până la finalul anului 2015, cu posibilitatea prelungirii cu acordul finanţatorului.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unui sistem de management al deşeurilor în judeţul Maramureş, prin îmbunătăţirea serviciilor şi reducerea numărului de depozite neconforme din judeţ. Proiectul presupune construcţia a trei staţii de transfer, în localităţiile Moisei (31.000 tone/an), Târgu Lăpuş (10.000 tone/an) şi Sighetu Marmaţiei (25.000 tone/an), precum şi a unui centru de management integrat al deşeurilor la Sârbi. Prima celulă din cele patru a depozitului ecologic de deşeuri se va realiza la Sârbi şi va avea o capacitate de 450.000 mc de deşeuri. Totodată se vor realiza şapte centre de colectare a deşeurilor voluminoase (Baia Mare, Târgu Lăpuş, Seini, Şomcuta Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Borşa) şi se vor închide şi reabilita depozitele neconforme.

  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO