From Vis To Biz

Proiect ZF/OTP Bank. From Vis to Biz. Academia Titi Aur: Oamenii au început să conştientizeze importanţa unui curs de condus defensiv, a crescut ponderea persoanelor fizice prezente la noi

04.08.2022, 00:07 Autor: Miruna Diaconu

În cei zece ani de activitate, Academia Titi Aur a lucrat cu peste 500 de companii şi a avut peste 70.000 de cursanţi.

Titi Aur, fost pilot de raliuri şi proprietarul Academiei Titi Aur, spune că gradul de conştientizare a importanţei unui curs defensiv a crescut în rândul oamenilor, astfel că de la an la an, ponderea persoanelor fizice a crescut în numărul cursanţilor care se înscriu la academie.

„Când am început academia în 2010, toţi clienţii erau corporate. Apoi a început să crească ponderea persoa­ne­lor fizice, am ajuns la 30% persoane fizi­ce şi 70% clienţi corporate. În peri­oada pandemiei, am ajuns la 90% persoane fizice, pentru că firmele  au avut politica de a nu aduna oameni în acelaşi loc. Am supravieţuit în perioa­da pandemiei cu ajutorul persoanelor fizice, iar atunci am avut această creş­tere, înainte clienţii individuali repre­zentau doar 10% din numărul total de cursanţi“, spune Titi Aur, în cadrul emisiunii From Vis To Biz, un proiect Ziarul Financiar realizat în parteneriat cu OTP Bank.

Ultimii doi ani au venit cu o serie de provocări pentru businessul din do­meniul auto, având o perioadă de câ­te­va luni în care nu a putut funcţiona deloc, iar apoi numărul clienţilor cor­porate s-a redus considerabil din cauza măsurilor de siguranţă pe care compa­niile le-au luat pentru protejarea anga­jaţilor. După doi ani, businessul începe să îşi revină la un nivel asemănător cu cel din 2019. Înainte de pandemie, Academia Titi Aur avea o cifră de afa­ceri de 2 mil. euro, însă în 2020, scăde­rea a fost considerabilă ajung la veni­turi de doar 600.000 euro.

Titi Aur spune că în această peri­oadă are în desfăşurare o investiţie de circa 250.000 euro pentru echiparea academiei cu câteva maşini speciale pentru un contract încheiat cu Inspec­toratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, în cadrul Academiei Titi Aur vor urma cursurile 6.000 de angajaţi ai ISU. Cea mai importantă ramură de activitate a academiei este reprezentată de cursurile de condus defensiv, însă nu este singura, Aca­demia Titi Aur având şi cursuri auto sau moto, chiar şi cursuri de off road.

Pe lângă acestea, academia oferă şi diverse cursuri de karting pentru copii, dar şi organizează campionate de karturi electrice. Cursurile se adresează tuturor categoriilor de vârstă, existând chiar şi cursanţi de 4-5 ani, care vin pentru karturi.

„Vin la noi şi copii de 15-16 ani să conducă maşini normale, sunt trimişi de către părinţi, pentru a-i responsabiliza. Copiii înţeleg ce înseamnă să te deplasezi cu maşina în siguranţă, decât să fure maşnia părinţilor, cum s-a mai întâmplat“, explică el.

Titi Aur spune că urmarea unui curs defensiv nu ajută un şofer să devină mai bun, ci mai responsabil, iar acesta este marele câştig în urma unui astfel de curs. În cadrul academiei există diverse simulatoare privind tamponarea sau răsturnarea unei maşini, ceea ce oferă o imagine mai clară despre ce ar însemna chiar şi un mic accident de maşină.

„Suntem pe primul loc în Europa la morţi şi răniţi pe şosea. Din păcate, statisticile nu reflectă realitatea. Statisticile se bazează pe raportarea numărului de morţi la milionul de locuitori, ceea ce nu este corect. România ste sub motorizată, se circulă mult mai puţin. De exemplu, un american conduce cam de 7-8 ori mai mult decât un european, un occidental conduce chiar de două ori mai mult decât un român. Situaţia este mult mai gravă în realitate“, spune el.

În cei zece ani de activitate, Academia a lucrat cu peste 500 de companii şi a avut peste 70.000 de cursanţi.

„Acest număr de cursanţi înseamnă 1% din şoferii din România“, subliniază Titi Aur.

Academia Titi Aur a pornit în 2010, iar investiţia totală a ajuns la 12 milioane euro. Academia se află la 16 km de Bucureşti.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea OTP Bank