Grecia

Construcţiile aduc afaceri de 14 mil. euro companiei Octagon

Autor: Andreea Mioara Neferu

23.03.2011, 23:50 95

Compania de construcţiii Octagon din Bucureşti, deţinută deoamenii de afaceri greci Alexandros Ignatiadis şi PaschalisPaganias, amândoi foşti directori generali ai subsidiarelor eleneDiekat şi Temliodomi, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceride 14,3 milioane de euro, în creştere cu 39% faţă de anulanterior.

"Anul acesta nu ne aşteptăm la o revenire semnificativă apieţei con­strucţiilor, ci la o stagnare. Anul acesta este maidegrabă un an pregătitor pentru o relansare a pieţei de profil în2012", a declarat Alexandros Ignatiadis, di­rectorul general şiunul dintre pro­prietarii Octagon.

Compania spe­cializată în lucrări geotehnice, fundaţii şitehnologii de asanare a terenului şi-a început ac­tivitatea pepiaţa românească în anul 2005.

Unul dintre cele mai mari contracte pe care le-a câştigatcompania pe piaţa locală este cel cu termocentrala cu cogenerareOMV Petrom - Brazi, unde Octagon realizează lucrări de rezistenţăşi turnare de beton armat pentru 17 milioane de euro.

Octagon lucrează totodată la fundaţia proiectului de spaţii debirouri Hermes Business Campus din Pipera, valoarea contractuluiridi­cându-se la 5 milioane de euro, potrivit oficialilorcompaniei.

În ultimii ani, compania a fost implicată şi în alte proiecteimobiliare, precum Floreasca City sau Olympia Tower de lângă PiaţaMuncii.

În compania condusă de cei doi greci lucrează 130 de angajaţi,în con­diţiile în care la începutul lui 2008 erau peste 150.

"Am făcut res­truc­turări înain­te de-a se adânci crizafi­nanciară. În iu­lie 2008 am în­ce­put să fa­cem re­duceri deper­sonal."

Octagon a ieşit şi pe pieţele ex­terne, exe­cu­tând fundaţiapen­tru o clădire de birouri în Sofia, capitala Bul­gariei.

De ase­me­nea, a primit so­licitări de ofer­­te din partea unordez­vol­ta­tori imobiliari din Croaţia şi Un­garia. În pre­zent,compania ta­tonează piaţa irakiană, unde vrea să-şi des­chi­dă osucursală.

"Zonele mai puţin dezvoltate precum cele din Orientul Mijlociuşi din nordul Africii au perspective consistente în privinţaproiectelor. În multe dintre ţările respective există resursege­neratoare de venituri, precum pe­trolul, care sunt suficientepentru a finanţa di­ferite pro­iecte", spune AlexandrosIgna­tiadis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO