IMM

Afacerea micilor de la Deduleşti în cifre: nouă firme au vânzări de 12 milioane de lei cu 124 de salariaţi

Afacerea micilor de la Deduleşti în cifre: nouă firme...

Autor: Cristina Roşca

16.03.2023, 00:07 2211

„Micii de la Deduleşti“ reprezintă un business controlat de nouă com­pa­nii, ce adună afaceri de 12 mil. lei anual. Primele afaceri în zonă au apă­­rut la începutul anilor ’90, unele restaurante funcţionând şi astăzi în acelaşi loc şi ajungând să fie conduse de cea de-a doua generaţie a aceleiaşi familii. „Părinţii mei au pornit businessul de la Deduleşti în 1994“, povesteşte Constantin Sibiceanu, singurul acţionar al companiei SC Sibiceanu Junior SRL, fondată de părinţii săi. Potrivit ANSVSA, nu­mă­rul firmelor din Deduleşti care activează în do­me­niul micilor a ră­mas constant în timp, iar asta din cau­za spaţiului limi­tat alocat construc­ţiilor. Au fost modi­ficări doar în ceea ce priveşte proprietarii unităţilor.

Drumul care trece prin faţa restau­­rantelor de la Deduleşti este unul dintre cele mai aglomerate trei din România, fapt ce le asigură acestor localuri trafic constant. Toc­mai de aceea, unele dintre ele au program non-stop. Chiar şi aşa, cifrele de afaceri ale localurilor din localitate nu sunt comparabile cu cele ale unor restaurante bune din Bucureşti, spre exemplu. O explicaţie – deşi există şi altele, cu siguranţă – poate fi şi faptul că preţurile sunt pe pe măsură.

Spre exemplu, un mic de 90 de grame costă şase lei.

Spre comparaţie, la Hanuí lui Manuc, o porţie cu trei mititei (de 80 de grame fiecare), cartofi prăjiţi, muştar şi ardei iute costă 47 de lei, de câteva ori mai mult decât la Deduleşti, conform calculelor ZF pe baza preţurilor din meniuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO