IMM

Agrobusiness. O tânără din Buzău cultivă 14 hectare cu cătină în sistem ecologic şi produce ceaiul Energovita

Agrobusiness. O tânără din Buzău cultivă 14 hectare cu cătină în sistem ecologic şi produce ceaiul Energovita

Autor: Florentina Niţu

24.10.2019, 00:07 2316

Iulia Căruţaşu, originară din Buzău, a început să cul­tive cătină în urmă cu şase ani, după ce a folosit timp de mult vreme această plantă şi a dezvoltat o pasiune pentru ea. A pornit cu o suprafaţă de câţiva zeci de metri pătraţi, ajungând în prezent la 14 hectare cultivate şi o producţie anuală de peste 50 de tone de cătină ecologică, pe care o prelucrează pentru a produce ceai sau ulei, sub brandul Energovita.

„Avem 14 hectare de cătină în prezent. Cultivăm cătină în sistem intensiv, avem soiuri certificate şi recunoscute ca fiind ecologice, îmbogăţite cu proteine şi vitamine faţă de soiurile normale sau de cătina sălbatică. Am plecat de la ideea de a face produse sănătoase, pentru că noi am consumat cătină înainte de a o produce şi am văzut care sunt beneficiile ei, motiv pentru care am ales să înfiinţăm cultura în sistem ecologic“, spune Iulia Căruţaşu, co-fondatoarea brandului Energovita.

 Brandul Energovita este operat prin compania Green First Farm, care a avut în fiecare an o cifră de afaceri constantă de circa 100.000 de lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Iulia Căruţaşu este implicată în business alături de Titica Morişca, care are o perticipaţie de 25% din acţiuni.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO