IMM

Antreprenori locali. Producătorul de îngheţată Ice Dyp Balas din Timiş, controlat de familia Balaş, a cumpărat o fabrică de îngheţată artizanală din Harghita

Antreprenori locali. Producătorul de îngheţată Ice...

Autor: Florentina Niţu

09.12.2020, 00:07 8046

Producătorul român de îngheţată Ice Dyp din judeţul Timiş, controlat de Vasile şi Maria Balaş, cu o cifră de afaceri de 46,7 milioane de lei în 2019, intră pe piaţa îngheţatei artiza­nale, după ce a achiziţionat fabrica companiei Ati Cream, controlată tot de antreprenori români, din judeţul Harghita, cu venituri de 3 milioane de lei anul trecut. Reprezentanţii com­paniei nu au dorit să menţioneze valoarea tranzacţiei.

„Anul 2020 a fost un an propice dezvoltării, a fost anul în care am pornit o nouă fabrică de îngheţată, una dintre cele mai moderne din vestul Europei, ce a însemnat o investiţie de peste 8 mil. euro. În plus, am achi­zi­ţionat o fabrică de îngheţată artizanală din judeţul Harghita, Ati Cream, şi astfel acoperim toate tipurile de îngheţate consumate de români şi nu numai. Fabrica de la Cărpiniş, nou construită, şi fabrica achiziţionată din Harghita însumează 170 tone pe zi cu 14 linii de producţie“, spune Vasile Balaş, acţionar Ice Dyp Balas.

Producătorul de îngheţată are pes­te 500 de angajaţi în cele şase puncte de lu­cru din ţară, din Cărpiniş (Timiş), Bucureşti, oraşul Pantelimon, Paşcani, Târgu-Jiu, Brăniştea (Galaţi) şi Dezmir (Cluj) şi în noua fabrică con­stru­ită va angaja minimum 50 de per­soane, conform informaţiilor furni­zate anterior de reprezentanţii companiei pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO