IMM

Antreprenorii cer Ministerului Economiei să încheie verificarea cererilor pentru granturile pentru capital de lucru în următoarele două săptămâni, iar plăţile să fie făcute până la sfârşitul lunii februarie

Antreprenorii cer Ministerului Economiei să încheie...

Autor: Ramona Cornea

11.01.2021, 13:31 159

Reprezentanţii antreprenorilor, adică reprezentanţii Consiliului Naţional al IMM-urilor,  cer Ministerului Economiei să încheie verificarea cererilor pentru granturile pentru capital de lucru în valoare de până la 150.000 de euro în următoarele două săptămâni, iar toate plăţile să fie făcute până la sfârşitul lunii februarie.

”Cerem ca în maximum două săptămâni să se încheie verificarea pe Măsura 2 pentru că acolo nu vorbim de o evaluare cu punctaj, concurs, ci este pe pe principiul primul venit, primul servit. (...) Oamenii sunt îngrijoraţi, sunt disperaţi pentru că orice zi de întârziere este o dramă pentru întreprinderea respectivă, pentru angajaţi, pentru comunitatea din care face parte. De aici vine acest apel al întreprinderilor mici şi mijlocii ca banii să ajungă cât mai repede. Solicităm ca banii să fie plătiţi până la sfârşitul lunii februarie”, a declarat Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, în cadrul unei conferinţe de presă.

Până pe 8 ianuarie, circa 22.226 de antreprenori au depus cereri pentru un grant pentru capital de lucru, dintre care au fost plătite 2.150 de solicitări, conform datelor de la Ministerul Economiei. În total, până pe 8 ianuarie au fost procesate 4.823 de solicitări de la antreprenori, dintre care au fost admise 3.164, iar contractele au fost semnate pentru 2.585 dintre ele.

În prezent, se procesează circa 90 de cereri pe zi, conform declaraţiilor ministrului Claudiu Năsui.

Prin Măsura 2, IMM-urile cu o cifră de afaceri cuprinsă între 5.000 şi 13.500 euro în 2019 pot obţine un grant pentru capital de lucru în valoare de 2.000 euro, cele cu cifra de afaceri cuprinsă între 13.501 euro şi 1 mil. euro pot primi 15% din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 150.000 euro, iar pentru IMM-urile cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro valoarea maximă a grantului pentru capital de lucru este de 150.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO