IMM

Cât costă un robot care poate înlocui până la cinci angajaţi VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

07.11.2021, 08:00 2703

Un mecanism robotizat care poate prelua sarcinile îndeplinite de cel mult 5 angajaţi, poate ajunge să coste angajatorul până la 5.000 de euro. Soluţiile robotizate reprezintă o variantă cu care business-urile pot opera, mai ales când acestea se confruntă cu o lipsă de forţă de muncă, pe care o pot atenua acum cu ajutorul tehnologiei.

 „IMM-ul are shortage de forţă de muncă în anumite zone. Din punct de vedere contabil, este o diferenţă între a aloca un buget de investiţii sau a merge pe cheltuielile pe care le-ai avut oricum cu forţa de muncă. Dacă, spre exemplu, avem 4-5 muncitori înlocuiţi de roboţi, ne uităm cam cât s-ar plăti pentru ei. Să zicem, 5.000 de euro. Îi spunem clientului: plăteşti 5.000 de euro/lună pentru  acest robot, atât timp ai nevoie, şi practic cheltuielile tale sunt cheltuieli operaţionale pe care le-ar fi avut oricum cu forţa de muncă. Acesta este modelul nou cu care pornim acum, să punem robotul la dispoziţie exact ca o forţă de muncă.” a declarat Sorin Dan, CEO Oviso Robotics, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO