IMM

Conferinţa ZF IMM 2022. Noi suntem viitorul! Pariaţi pe noi! Nimeni nu are monopol pe ideile bune. Trebuie să fiţi mereu cu un pas înainte pentru a ajunge primii la linia de sosire. Căutaţi parteneriatul care vi se potriveşte

Conferinţa ZF IMM 2022. Noi suntem viitorul! Pariaţi pe...

„Şansele de reuşită sunt enorme dacă aceste proiecte de sprijin pentru antreprenori ar continua pentru că am aduce înapoi în ţară foarte mulţi tineri care au acumulat experienţă în străinătate.“

Micii antreprenori trebuie să se concentreze pe un plan de creştere a busi­nessurilor, o viziune clară şi o structură financiară corectă, pentru că nu există monopol pe ideile bune. Antreprenorii care cred cu tărie într-o idee ar trebui să meargă cu ea până la capăt pentru că altfel ar putea pierde în faţa concurenţei, aceasta a fost una dintre concluziile conferinţei ZF IMM 2022. Noi suntem viitorul! Pariaţi pe noi!.

„Contează în cât timp o companie execută un plan de creştere pentru că nimeni nu are monopol pe ideile bune. Opor­tunitatea aceea excepţională de creştere pe care a zărit-o antreprenorul sigur au mai zărit-o şi alţii. Astfel, este foarte important să ai viziunea clară şi să găseşti structura financiară corectă, care include bancă, leasing şi o majorare de capital în aşa fel încât să fii primul care reuşeşte să profite de acest bulevard de creştere. Dacă nu vei fi tu primul care ajunge la finish, sigur va fi altcineva care va găsi mai repede soluţia financiară ca planul acela de dezvoltare să fie executat mai repede“, spune Laurenţiu Ciocîrlan, managing partner al fondului de investiţii EquiLiant Capital.

Ziarul Financiar a organizat miercuri, 20 aprilie, conferinţa ZF IMM ’22: Noi suntem viitorul! Pariati pe noi! în parteneriat cu Vodafone, ING Bank, CEC Bank, REI Finance, First Bank, Coface şi SIGNAL IDUNA.

Sectorul IMM-urilor din România are acces la finanţări, atât programe guvernamentale, cât şi o deschidere tot mai mare din partea băncilor pentru a finanţa micii antreprenori, deci şansele de reuşită sunt mari, dar e nevoie de încrederea şi curajul antreprenorilor pentru a pune în aplicare ideea pe care o au.

Iulian Suciu, fondatorul restaurantului Green Kitchen din Târgu Mureş, un business deschis în 2019, după ce antreprenorul s-a întors în România, spune că fără ajutorul programului Antreprenor Acasă, nu ar fi avut curajul să facă pasul către antreprenoriat.

„Din punctul meu de vedere, şansele de reuşită sunt enorme, dacă aceste proiecte de sprijin pentru antreprenori ar continua am aduce înapoi în ţară foarte mulţi tineri care au acumulat experienţă în străinătate”, este de părere Iulian Suciu.

Cele mai mari provocări cu care se confruntă IMM-urile din România sunt lipsa forţei de muncă, impredictibilitatea politicilor publice, dar şi inflaţia care planează deja de câteva luni, însă temerea cea mai mare e că scumpirile le vor afecta considerabil businessurile.

Jumătate din cifra de afaceri din economie este realizată de IMM-uri. Cealaltă jumătate este adjudecată de cele 1.900 de firme mari. În microîntreprinderi, companii mici şi mijlocii lucrau în 2020 peste 2,6 milioane de oameni, 64% din numărul mediu de angajaţi din companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO