Cooperativa Frumosul de Voineşti intră cu mere în Profi şi Carrefour

6 sep 2018 Autor: Roana Rotaru

♦ Compania vrea să vândă 2.000-2.250 de tone de mere în 2018, adică jumătate din producţia membrilor.

Cooperativa agricolă Frumosul de Voineşti, înfiinţată în 2017 de 35 de producători de fructe din Voineşti, judeţul Dâmboviţa, care exploatează împreună o suprafaţă de aproape 200 de hectare de pomi fructiferi, urmează să livreze zilele acestea primele comenzi de mere în Profi şi Carrefour.

„Ne-am asociat cu speranţa că o să avem asigurată vânzarea. Săptămâna viitoare urmează să livrăm 2 tiruri de mere, circa 40 de tone, în Profi, iar apoi începem livrările şi în Carrefour. Până la sfârşitul anului sperăm să ajungem să vindem circa 2.000 - 2.250 de tone de mere, adică jumătate din cât produc cei 35 de membri ai cooperativei”, a spus Ionuţ Neagu, directorul cooperativei agricole Frumosul de Voineşti. 

Pentru merele din Voineşti, retailerii plătesc fermierilor 1,4 lei pe kilogram, la jumătate faţă de preţul de vânzare pe care îl cer producătorii de fructe din piaţa Obor din Capitală. „Primim 1,4 lei pe kilogramul de mere, din care producătorii rămân cu 0,65 lei pe kilogram, după sortare, ambalare, etichetare şi transport. Âsta e preţul pieţei la care intră şi mere din import din Ungaria sau Polonia, doar că merele din Ungaria sunt sub­ven­ţionate“, a spus el. În 2018, coopertiva speră să vândă cel puţin 2.000 de tone de mere, ceea ce la un preţ mediu de 1 leu pe kilogram înseamnă vânzări totale de 2 mil. lei (430.000 euro).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.09.2018

 
Cuvinte cheie:
Cooperativa Frumosul de Voinesti
, mere
, Profi
, Carrefour
, fructe
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide