IMM

IMM-urile au la dispoziţie finanţări de circa 2 miliarde de euro în 2023

IMM-urile au la dispoziţie finanţări de circa 2...

Autor: Miruna Diaconu

09.01.2023, 00:07 1271

Companiile de tip IMM au anul acesta la dispoziţie finanţări în valoare totală de circa 2 miliarde euro, conform datelor companiei de consultanţă REI Grup.

Programanele de finanţare se adresează IMM-urilor care vor să investească în diferite segmente, precum digitalizare, energie verde, reciclare sau microin­dustrializare. „Piaţa de investiţii şi cea a finanţărilor nerambursabile se află în strânsă legătură, iar orice schimbare politică, economică sau socială poate influenţa major orice plan al unui investitor, antreprenor sau consultant. Pe rând, crizele generate de pandemie, de războiul de la graniţa ţării noastre, de energie şi altele ce au apărut în ultimii doi ani au însemnat provocări, dar şi oportunităţi la care România ar putea avea acces“, spune Roxana Mircea, managing partner REI Grup.

Ea este de părere că deşi anul 2023 este de aşteptat a fi unul foarte dificil din punct de vedere economic, antreprenorii ar trebui să vadă în criză o oportunitate pentru a-şi dezvolta businessul. „Avem situaţii în care antreprenorii au renunţat la proiectele de finanţare, sunt puţine la număr, însă vedem un optimism din partea investitorilor pentru a profita de această perioadă şi de acest context în care ne aflăm“, mai spune ea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO