IMM

IMM-urile nu mai beneficiază de „discriminarea pozitivă“ la achiziţiile publice

IMM-urile nu mai beneficiază de „discriminarea...

Autor: Iulian Anghel

20.09.2016, 00:07 938

Guvernul Cioloş a eliminat luni facilitatea prin care IMM-urile beneficiau de reduceri cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri, de garanţia pentru participare şi de garanţia de bună execuţie, cerute în achiziţiile publice de bunuri, servicii şi lucrări. Astfel că ele va trebui să vină la licitaţii publice în aceleaşi condiţii precum toţi ceilalţi participanţi.

Guvernul a adoptat ieri o ordonanţă de urgenţă care abrogă, din Legea 346/2004 privind sti­mularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, prevederea prin care IMM-urile beneficiau de reduceri cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri, de garanţia pentru participare şi de garanţia de bună execuţie, cerute în achiziţiile publice de bunuri, servicii şi lucrări.

Comisia Europeană a considerat, potrivit guvernului, că această facilitate înseamnă „discriminare pozitivă“ şi, prin abrogarea articolului amintit, IMM-urile trebuie de aici înainte să participe la procedurile de atribuire a contractelor de achiziţii publice şi a contractelor de concesiune de lucrări şi servicii în aceleaşi condiţii ca şi ceilalţi operatori economici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO