• Leu / EUR4.9429
  • Leu / GBP5.8083
  • Leu / USD4.6098
IMM

IMM-urile româneşti creează mai puţin de jumătate din PIB, sub nivelul din UE. Şi mai puţin de 40% din IMM-uri fac profit

IMM-urile româneşti creează mai puţin de jumătate din PIB, sub nivelul din UE. Şi mai puţin de 40% din IMM-uri fac profit

Bogdan Ion, country ma­naging partner al EY România

Autor: Claudia Medrega

15.05.2015, 00:05 1049
IMM-urile din România creează 44% din valoarea adăugată brută la nivelul economiei, faţă de 59% la nivelul UE, şi mai puţin de 40% din acestea fac profit, în timp ce ponderea IMM-urilor în numărul total de companii este apropiată de nivelul european, de peste 99%, potrivit studiului EY „Antreprenorii vorbesc. Barometrul antreprenoriatului românesc 2015“.
 
„Este extrem de important să conti­nuăm activitatea de susţinere a antre­pre­noriatului ca un pilon important pentru dez­voltarea României. Este foarte impor­tantă sus­ţinerea antreprenorilor pentru a avea acces la finanţare şi o fiscalizare adecvată. Din păcate, mai puţin de 40% din IMM-uri fac profit, în timp ce la nivelul companiilor mari 75% din ele fac profit. Avem antre­prenori care pot deveni jucători regionali şi globali“, a declarat Bogdan Ion, country ma­naging partner al EY România, la eve­nimentul de lansare a celei de-a doua ediţii a competiţiei EY Entrepreneur Of The Year.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9429
Diferență: 0,0121
Ieri: 4.9423
Azi: 4.6098
Diferență: -0,2078
Ieri: 4.6194
Azi: 5.8083
Diferență: -0,1942
Ieri: 5.8196
Azi: 4.8066
Diferență: -0,0852
Ieri: 4.8107