IMM

Maribel, un comerciant din Uricani, a luat fonduri UE să facă o fabrică de 1,8 mil. euro pentru legume şi fructe

Agrobusiness

Maribel, un comerciant din Uricani, a luat fonduri UE să...

Autor: Florentina Niţu

06.10.2019, 14:04 2250

„La noi există foarte multă materie primă - fructe de pădure şi ciuperci, fiind o zonă montană  - şi ne-am gândit să o valorificăm.“

Maribel Prodcom, un comer­ciant de produse alimentare din oraşul Uricani,  judeţul Hunedoara, cu afaceri de circa 1 milion de euro, investeşte 1,8 mi­lioane de euro într-o fabrică de procesare a fructelor şi legumelor pro­du­se în zona montană, iar jumătate din investiţie provine din fonduri europene.

„Noi avem experienţă în vânzări din 1993, avem patru magazine pe plan lo­cal, colaborăm de peste 20 de ani cu fur­nizori din Craiova şi din Bucureşti, care s-au arătat interesaţi să achiziţio­neze pro­dusele pe care le vom realiza în fabri­că, astfel am luat decizia să încercăm să facem ceva pentru a dez­vol­ta zona“, spune Ionel Constantin Nădrag, unul dintre proprietarii com­paniei. El a moştenit afacerea de la pă­rinţii săi, ma­ma sa având şi în prezent 50% din acţiu­nile firmei, conform datelor publice.

Investiţia totală în realizarea fa­bricii este de 1,8 milioane de euro, 50% din fondurile companiei şi 50% din fonduri europene.

Ionel Constantin Nădrag afirmă că odată cu finalizarea investiţiei vor fi an­ga­jaţi 12 oameni, dar în viitor îşi pro­pune să tripleze acest număr, pe măsură ce va creşte cererea.

Pentru asigurarea materiei prime, com­pania va colabora cu producători locali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO