IMM

Matei Lucescu, fondator Fabrica Grivita: Deschidem în mai a doua fabrică de bere, o investiţie de 6 milioane de euro realizată prin fonduri proprii

Conferinţa ZF IMM ’23. Între criză şi oportunitate – Mergem mai departe!

Matei Lucescu, fondator Fabrica Grivita: Deschidem în...

Autor: Mirabela Tiron

24.04.2023, 15:33 11892

Matei Lucescu, fondator al Fabricii Grivita, spune că în mai se va deschide a doua fabrică de bere artizanală, după o investiţie de 6 milioane de euro.

„Am vrut să  restartăm acest brand sub un concept nou, l-am transformat într-un produs artizanal, producem cinci tipuri diferite de bere artizanală, am investit un milion de euro în prima fabrică de bere artizanală”, a spus Matei Lucescu, Fondator al Fabricii Grivita, în cadrul conferinţei ZF IMM.

El a mai subliniat că după ce a venit pandemia nu a mai putut să vândă deloc în HoReCa şi atunci a dus produsele în zona de retail.

„A venit pandemia, nu am putut să mai vindem în HoReCA, am dus produsele în zona de retail, ne-am adaptat la situaţia respectivă. Consumatorii români sunt foarte sensibili la preţ în retail, nu sunt dispuşi să dea un preţ mai mare pe un produs artizanal, ne-am schimbat abordarea şi misiunea ca şi companie. Am făcut altă fabrică de bere pe care o vom deschide în mai şi vrem să reuşim să scădem costul de producţie pentru berea artizanală. Prin această nouă fabrică să ajungem la consumator cu un produs premium dar la un preţ accesibil”.

În noua fabrică de bere din Ilfov investiţia se ridică la 6 milioane de euro, potrivit lui, aceasta este construită prin fonduri proprii.

„În mai anul trecut am vrut să luăm credit de investiţii, dar ne-am oprit pentru că nu ştiam unde ajungea dobânda. Am făcut fabrica din fonduri proprii, rata de profit nu creşte la fel de mult cum a crescut ROBOR în ultimul an”. În fabrică nouă vor lucra 25-30 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO