IMM

Matei Păun, partener, fondul de investiţii Black Sea Fund: Antreprenorii trec printr-o mină de aur în momentul de faţă. Atât timp cât construieşti ceva vandabil eşti aproape asigurat că poţi vinde

ZF IMM ’19: Start-up într-un secol de business

Matei Păun, partener, fondul de investiţii Black Sea...

Autor: Alexandra Cepăreanu

16.04.2019, 12:55 182

Matei Păun, partener, fondul de investiţii Black Sea Fund, este de părere că 2019 este un an bun pentru antreprenori, în ciuda problemelor guvernamentale sau de altă natură, antreprenorii trebuie să se focuseze să cotruiască businessuri vandabile, pentru a fi siguri că pot creşte şi la un moment dat pot vinde.

„Antreprenorii trec printr-o mină de aur în momentul de faţă. Nu există antreprenor care să nu aibă motive să se vaite, dar lucrurile bune, dacă le adunăm la un loc, constituie un moment deosebit de bun. Acum eixtsă un interes susţinut din partea fondurilor de a investiţii şi pentru a investi, dar şi pentru a cumpăra. Eu cred că atât timp cât construieşti ceva vandabil eşti aproape asigrat că poţi vinde”, a spus Matei Păun.

El a adăugat că una dintre piedicile dezvoltării rapide este egoul antreprenorilor. „Este esenţial pentru antreprenori să ştie când este cazul să delege pe cineva sau când este cazul să ceară ajutor.”

Ce a mai spus Matei Păun:

În momentul de faţă analizăm cu atenţie patru oportunităţi. De la începutul anului cred că am văzut circa 30-40 de oportunităţi şi încă vin, este un moment foarte propice din punctul meu de vedere pentru a investi în economia românească. De câţiva ani economia merge bine şi sunt de părere că în continuare există premize pentru ca antreprenorii să fie fericiţi pentru viitor. Sperăm ca anul acesta să închidem două-trei tranzacţii. O parte dintre companiile de anul acesta sunt din domeniul de sănătate şi o altă parte sunt din industria uşoară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO