IMM

Micile afaceri fac apel la guvernanţi: Consiliul Naţional al IMM-urilor vrea soluţionarea crizei poltice şi predictibilitate

Micile afaceri fac apel la guvernanţi: Consiliul Naţional al IMM-urilor vrea soluţionarea crizei poltice şi predictibilitate

Autor: Laura Buciu

17.12.2020, 11:02 60

Consiliul Naţional al IMM-urilor face apel la reprezentanţii mediului politic să soluţioneze criza, pentru că România are nevoie de o bună funcţionare a mediului economic. Una din două IMM-uri şi-a redus activitatea în 2020 şi incertitudinea evoluţiilor a fost principalul obstacol.

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, confederaţie patronală reprezentativă la nivel national pentru IMM-uri, a transmis, joi, un comunicat de presă, prin care solicită soluţionarea crizei politice din România, punctând că în acestă perioadă este nevoie de o bună funcţionare a mediului economic.

„Pandemia de coronavirus şi predictibilitatea redusă a mediului de afaceri pentru IMM-uri au fost identificate de către antreprenori ca principalele evoluţii contextuale cu influenţă negativă asupra activităţii lor, potrivit datelor lucrării Carta Albă a IMM-urilor din România 2020. De asemenea, finalul anului 2020 găseşte IMM-urile şi mediul de afaceri în ansambu, într-o stare fără precedent: una din două IMM-uri şi-a redus activitatea pe parcursul anului 2020 şi incertitudinea evoluţiilor viitoare a fost identificată ca principal obstacol în desfăşurarea activităţii lor”, se arată în comunicatul citat.

Astfel, Consiliul IMM-urilor susţine că este nevoie de stabilitate şi predictibilitate pentru o bună funcţionare a sistemului economic, mediul de afaceri solicitând o eficientizare în ceea ce priveşte actul de guvernare, politicile publice, uşurinţa de a face afaceri sau comunicarea cu autorităţile publice care, până recent, înregistrase îmbunătăţiri semnificative.

AFACERI DE LA ZERO