IMM

Mihai Nicolescu, Director Vânzări Leasing Operational SMEs, Autonom: "Percepţia este că leasingul operaţional este un serviciu dedicat corporaţiilor, dar percepţia asta este greşită, este o soluţie aplicabilă şi companiilor mici”

Conferinţa ZF IMM ’23. Între criză şi oportunitate – Mergem mai departe!

Mihai Nicolescu, Director Vânzări Leasing Operational...

Autor: Mirabela Tiron

24.04.2023, 15:13 226

Mihai Nicolescu, Director Vânzări Leasing Operational SMEs, Autonom, spune că tot mai multe IMM-uri vin pentru consiliere iar deşi percepţia este că leasingul operaţional este un serviciu dedicat corporaţiilor, aceasta  este o soluţie aplicabilă şi companiilor mici.

„În perioadele de criză companiile au nevoie de flexibilitate, au nevoie ca o parte din riscurile lor să fie externalizate iar noi prin soluţiile de leasing operaţional propunem externalizarea acestor costuri”, a spus  Mihai Nicolescu, Director Vânzări Leasing Operational SMEs, Autonom.

El mai precizează că potrivit unei statistici 70% din start-upuri eşuează în primii doi ani şi 90% din star- upuri eşuează în primii 5 ani.

„Motivele sunt variate iar noi reuşim să identificăm unul dintre ele, anume atenţia antreprenorului, care este direcţionată înspre toate zonele business-ului chiar şi în cele mai puţin relevante. Ce propunem este externalizarea riscurilor şi externalizarea atenţiei necesare administrării măcar a parcului auto”

Micul antreprenor le face pe toate, dar au început să vină tot mai mulţi antreprenori de IMM-urile pentru consiliere, potrivit lui.

„Vin către noi ca să îi consiliem, le oferim consiliere astfel încât dacă li se potriveşte să le arătăm acest lucru. Percepţia este că leasingul operaţional este un serviciu dedicat corporaţiilor, dar percepţia asta este greşită, dar este o soluţie aplicabilă companiilor mici. Majoritatea clienţilor sunt clienţi cu una, două, trei maşini. În ultima vreme observăm o creştere a interesului a companiilor mici care sunt tot mai deschise în a externaliza şi a securiza riscurile”

Cum face un IMM să se diferenţieze pe o piaţă dominată de companii mari? „Autonom este o companie antreprenorială, principalul diferenţiator este agilitatea, companiile antreprenoriale au avantajul deciziei rapide şi al adaptări la condiţiile pieţei iar piaţa se schimbă repede, companiile antreprenoriale au marele avantaj de-a lua decizii rapide”, a mai adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO