IMM

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu: Astăzi cred că depăşim numărul 10.000 de companii finanţate prim IMM Invest, ne apropiem de o valoare de 10 mld. lei. Orban: Putem majora plafonul spre 20 mld. lei

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu: Astăzi cred că...

Autor: Ramona Cornea

01.07.2020, 11:57 482

 Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat astăzi, în şedinţa de Guvern, că azi se va depăşi numărul de 10.000 de companii care au primit aprobarea finală de finanţare prin programul IMM Invest şi că valoarea finanţării se apropie de 10 mld. lei.

”Astăzi cred că depăşim 10.000 de companii şi ne apropiem de 10 mld. lei. Va trebui să ne gândim dacă şi cu cât suplimentăm plafornul. La rectificare sunt sigur că va trebui să suplimentăm, până atunci vom epuiza plafonul”, a spus Cîţu.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că plafonul pentru programul IMM Invest poate fi majorat, dacă există cerere de finanţare din partea IMM-urilor şi disponibilitate din partea băncilor.

”Suntem dispuşi să suplimentăm plafonul pentru IMM-uri. În măsura în care va fi necesar, putem să ne ducem spre un plafon de 20 mld. lei, chiar şi mai sus. Atât timp cât există cerere de finanţare şi disponibilitate din partea băncilor pentru finanţare, ne ducem în un plafon cât mai ridicat”, a spus Orban.

IMM Invest este un program de finanţare care îşi propune să asigure capital de lucru şi de investiţii firmelor mici şi mijlocii afectate de criza provocată de pandemia de Covid-19. Pro­gramul are un plafon pentru subvenţionarea dobân­zilor în valoare de 781 milioane de lei şi un plafon maxim de garantare de 15 miliarde de lei.

Prin intermediul programului, statul garan­tează până la 90% din valoarea credi­telor obţinute de firme de la bănci, însă doar până la sfârşitul acestui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO