IMM

„Orice investiţie care are un impact pozitiv asupra mediului reprezintă un element de creştere a competitivităţii pentru respectiva companie“

Videoconferinţa ZF & BRD – Groupe Société Générale: finanţări europene pentru business sustenabil

„Orice investiţie care are un impact pozitiv asupra...

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Alexandra Matei

16.06.2022, 00:07 95

Companiile nu ar trebui să se teamă să facă investiţii pentru a deveni sustenabile, deoarece deşi pe termen scurt ele sunt văzute drept cheltuieli, pe termen lung duc la creşterea profitului şi îmbunătăţirea imaginii pe care firma o are în piaţă. Aceasta este una dintre concluziile speakerilor care au participat la videoconferinţa Finanţări europene pentru business sustenabil, realizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale.

„Sustenabilitatea este o componentă de responsabilitate. Este foarte important să ne gândim la viitorul afacerii. Este nevoie să conştientizăm aceste trenduri şi că orice investiţie care are un impact pozitiv asupra mediului reprezintă un element de creştere a competitivităţii pentru respectiva companie“, a spus Felix Daniliuc, directorul departamentul IMM din cadrul BRD – Groupe Société Générale.

Unul dintre miturile legate de conceptul ESG este că toate cheltuielile şi investiţiile pe care le implică ar diminua profitul, dar ele fac companiile mai atractive pentru investitori.

„Studiile care deja există pe piaţă arată însă că organizaţiile, companiile care au implementat cel mai mult principiile ESG au o transparenţă foarte mare şi profituri financiare“, a spus Victor Tărtăcuţă, director general în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO