IMM

Primele rezultate ale IMMInvest: cine ia finanţare?

Primele rezultate ale IMMInvest: cine ia finanţare?

Autor: Ramona Cornea

28.04.2020, 19:13 7044

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a început procesarea primelor cereri depuse pe platforma IMMInvest. Până la această oră au fost depuse aproape 18.100 de cereri pe portalul www.imminvest.ro.

"Solicitarea dvs. va fi analizată în maxim 24 de ore. În cazul aprobării solicitarea va fi transmisă băncii selectate de dumneavoastă", este mesajul pe care îl primesc companiile de la FNGCIMM atunci când aplică pentru finanţare prin IMMInvest.

Dintre primele 50 de aplicaţii depuse de IMM-uri, 37 au fost revocate şi doar două cereri au fost aprobate. Cererile aprobate au venit de la companiile Claziana SRL şi Pas Exim SRL.

Compania Pas Exim din Oradea este controlată de Claudiu Sorin Păsula, care este şi administrator al fabricii Sinteza Oradea, are cod CAEN 4110 - dezvoltare (promovare) imobiliară şi a avut cifra de afaceri zero în anul 2019, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Compania a fost înregistrată la Registrul Comerţului în anul 1997 şi apare în datele publice cu reluarea activităţii de pe data de 2 octombrie 2017.  

Compania Claziana din Galaţi a avut o cifră de afaceri de aproape 9.3 milioane de lei în 2019 şi doar un angajat, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.  Compania are codul CAEN 4778 - comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate şi este controlată în proporţie de 95% de Paul Ivanov.

Citiţi AICI Ziarul Financiar ediţia de MIERCURI

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO