IMM

Proiect de lege pentru modificarea activităţilor economice desfăşurate de către PFA şi II

Proiect de lege pentru modificarea activităţilor...

Autor: Alexandru Nanu

14.11.2018, 17:24 227

Proiectul de act normative numărul B608/2018 depus la Senat pe 13 noiembrie prevede o relaxare a condiţiilor în care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) pot angaja salariaţi.

Propunere legislative are scopul de a modifica alin.(1) al art.17 şi alin.(2) al art.24 din Ordonanţa de urgenţă nr.44 din 16 aprilie 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Astfel, în cadrul alin.(1) al art.17 se stipulează că PFA-urile vor putea desfăşura activităţile pentru care sunt autotizare, sau împreună cu cel mult 5 persoane.

Astfel, în cadrul alin.(2) al art.24 se stipulează că Întreprinderea Individuală (II) poate angaja cel mult 15 salariaţi.

Pentru ca această propunre de act normative să intre în vigoare este necesar să fie adoptată de Parlament şi să fie promulgată de şeful statului, ca apoi să die publicată în Monitorul Oficial.

Proiectul de act normative numărul B608/2018

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO