IMM

Serviciile software şi fabricarea pâinii, pariul investitorilor autohtoni din Start-Up Nation 2017. „Fără Start-Up Nation nu deveneam antreprenor. L-am recomandat şi altor tineri.“

Serviciile software şi fabricarea pâinii, pariul...

Autor: Florentina Niţu

01.08.2019, 07:18 511

Sectorul IT şi fabricarea pâinii sunt cele mai atractive domenii pentru tinerii care vor să-şi facă un business, urmate de serviciile de tipărire, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Ministerul IMM-urilor, luând în calcul domeniile de activitate în care s-au înfiinţat cele mai multe afaceri prin programul Start-Up Nation, ediţia 2017.

Din cele 7.159 de societăţi comerciale finanţate în cadrul programului Start-Up Nation România, ediţia 2017, beneficiarii au aplicat în special pe codul CAEN 6201 „Activităţi de realizare a software-ului la comandă“, în procent de 6,92%, adică 496 de beneficiari, conform informaţiilor transmise de Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat la solicitarea ZF.

„Fabricarea pâinii“ este următorul domeniu de activitate pentru care tinerii atreprenori au avut un apetit ridicat, afacerile nou-create în aria alimentaţiei publice fiind în proporţie de 6,83%, mai exact 489 de start-up-uri.

Bugetul programului guvernamental de înfiinţare a afacerilor mici şi mijlocii a fost de 2 miliarde de lei, fonduri alocate pentru 10.000 de proiecte.

Finanţarea maximă pentru un proiect este de 200.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO