IMM

Un producător din Suceava vinde mezeluri marca Raitar de 10 mil. euro anual

Un producător din Suceava vinde mezeluri marca Raitar de...

Autor: Roana Rotaru

22.02.2018, 00:07 3258

Producătorul de mezeluri Raitar din Sasca Nouă, judeţul Suceava, o companie deţinută de antreprenorul Grigore Florea, a produs şi vândut anul trecut preparate din carne de 10 mil. euro, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Producem 20 de tone de mezeluri pe zi, pe care le vindem în 15 magazine proprii din Suceava, Botoşani, Iaşi şi Bacău, în câteva magazine Carrefour, în comerţul tradiţional şi la export”, a spus Grigore Florea, unicul acţionar al companiei Raitar.

Fabrica de mezeluri Raitar se aprovizionează în proporţie de 90% cu carne din România, carnea de vită şi de oaie fiind achiziţionată de la fermele din Suceava şi Botoşani, iar carnea de porc de la Smithfield - cel mai ma­re producător de carne de porc din România, o companie cu acţionariat chinez.

Businessul suceveanului a înregistrat un avans al vân­ză­rilor de 25% în 2017 faţă de anul precedent, dato­rită des­chi­derii a trei noi magazine, potrivit reprezentanţilor companiei.  

Managementul companiei Raitar şi-a propus să ajungă la un număr total de 25 de magazine proprii până în 2022, astfel încât jumătate din producţie să fie comercializată prin propriul lanţ de magazine.

Prelucrarea şi conservarea cărnii este un sector în care în 2016 activau 558 companii, cu afaceri cumulate de 5,4 mld. lei (1,2 mld. euro), potrivit ONRC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO