IMM

Videoconferinţa ZF/BRD Vest + Nord-Vest. Tabla finanţărilor 2021. Marcel Boloş, director, ADR Nord-Vest: Marea provocare pentru mediul de afaceri în următoarea perioadă de programare va fi trecerea spre un nou profil de business

Videoconferinţa ZF/BRD Vest + Nord-Vest. Tabla...

Autor: Ramona Cornea

02.11.2021, 10:32 86

​Marea provocare pentru mediul de afaceri în următoarea perioadă de programare va fi trecerea spre un nou profil de business, afirmă Marcel Boloş, director al ADR Nord-Vest.

”Marea provocare pentru mediul de afaceri în următoarea perioadă de programare va fi de trecere spre un nou profil de business. Profilele de business pentru care s-au accesat fonduri nerambursabile în actuala perioadă de programare arată două direcţii: zona de servicii şi cea de materiale de construcţii, materiale necesare de infrastructură.  În perioada următoare de programare, marea provocare pe care o au IMM-urile este de a trece la noi concepte, precum cel de specializare inteligentă. Va fi o provocare adevărată pentru mediul de afaceri pentru că activitatea de inovare va sta în centrul finanţărilor nerambursabile de acum înainte”, a declarat Marcel Boloş în cadrul videoconferinţei ZF/BRD Vest Ă Nord-Vest. Tabla finanţărilor 2021.

Ce a mai declarat Marcel Boloş în cadrul videoconferinţei:

·        Rolul agenţiilor de dezvoltare regională, din perioada de programare 2021-2027, prin descentralizarea Programului Operaţional Regional, creşte substanţial. Odată cu creşterea rolului agenţiilor de dezvoltare regională, beneficiarii vor aştepta de la noi în primul rând simplificarea procedurală, adică ei vor avea nevoie de un proces de accesare a fondurilor nerambursabile mult mai facil decât cel pe care îl avem în prezent.

·        De asemenea, vor aştepta de la noi debirocratizarea, adică, eliminându-se partea de relaţie care exista între autoritatea de management şi organismul intermediar, autoritatea de management va avea un rol substanţial în debirocratizare.

·        Noi, alături de celelalte agenţii de dezvoltare, mizăm pe creşterea rolului agenţiilor de dezvoltare regională în dezvoltare şi în gestionarea fondurilor nerambursabile. Sperăm că pentru mediul de afaceri va fi un real sprijin faptul că noi ne consolidăm acest rol.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO