IMM

ZF Live. Paul Voicu şi Raluca Stanciu, managing partneri francize.ro: Piaţa de francize din România are potenţial să se dubleze în 5-7 ani

ZF Live. Paul Voicu şi Raluca Stanciu, managing partneri...

Autor: Miruna Diaconu

19.10.2019, 00:07 231

În 2019 cifra de afaceri a tuturor conceptelor de franciză din România este estimată la 3,6 mld. euro.

În ultimii ani, piaţa francizelor din România a fost  în continuă creştere, arată un studiu realizat de Francize.ro, o companie de specialitate în domeniul francizelor. Astfel, piaţa de profil aproape şi-a dublat valoarea în ultimii patru ani, până la 3,6 mld. euro, cât este estimată în 2019, potrivit aceleiaşi surse.

„Piaţa de francize din România este mai mică faţă de cele din ţările din regiune, dar are potenţial de creştere. Una dintre direcţiile noastre este să încurajăm antre­prenorii români să gândească la mai mare şi să se deschidă colaborărilor“, a declarat Paul Voicu, managing partner francize.ro, în cadrul emisiunii ZF Live.

În acest moment, în România există 400 de concepte care au deja o unitate francizată, iar alte circa 50 de businessuri sunt în căutare de parteneri cu care să colaboreze în sistemul de franciză sau masterfranciză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO