Info

7 accidente incredibile extrem de costisitoare

7 accidente incredibile extrem de costisitoare

Autor: Octavian Calei

27.07.2012, 16:12 4270

Când vine ceasul rău, n-ai ce-i face. Bloomberg Businessweek notează şapte accidente nefericite care au provocat mari pierderi financiare.

1. Pagubă de 64.000 euro - oficialii Guinness World Records urmau să vină la evenimentul preparării celui mai scump cocktail din lume, un amestec realizat cu coniac din 1788, un "Clos de Griffier Vieux". Cel care comandase cocktailul, examinând sticla de coniac, a scăpat-o pe jos.
2. Picasso de 80 de milioane de dolari - în 2010, un vizitator al muzeului metropolitan de artă din New York s-a împiedicat şi a căzut peste un tabloul de Picasso, "Actorul", provocând o ruptură de 15 cm în colţul din dreapta jos al picturii.
3. În 2006, un patron al muzeului Fitzwilliam din Cambridge, Anglia, s-a împiedicat de şiretul de la pantof şi a cazut peste nişte vase chinezeşti din dinastia Qing, secolul XII.
4. Un violoncel făcut de Stradivarius extrem de rar, evaluat la 20 de milioane de dolari, a căzut de pe o masă în mai 2012 în timpul unei şedinţe foto, şi s-a spart.
5. O figurină veche de aproape 2.600 de ani descoperită în sudul Saharei, denumită figurina "Nok", a ajuns bucăţi în mai 2011 după ce un fotograf a mişcat din greşeală, la o şedinţă foto, masa pe care era aşezată figurina
6. Pictură de 139 de milioane de dolari - în 2006, Steve Wynn, un magnat din lumea cazinourilor a vrut să le arate prietenilor săi tabloul, un Picasso "Le Rêve". În timp ce le povestea despre tablou, l-a lovit cu cotul producându-i o ruptură de 5 cm. Tabloul urma să fie vândut peste câteva zile cu 139 de milioane de dolari (114 mil. euro). După ce a fost restaurat, afacerea a căzut.
7. Un tată grăbit să îşi felicite fiul în urma unui meci de fotbal american alerga prin clădirea Crimson Tide, moment în care s-a împiedicat de un covor şi a căzut peste un trofeu din cristal evaluat la 30.000 de dolari. Trofeul s-a sfărâmat.
Voi ce pagube mari aţi reuşit să provocaţi?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO