Info

Agrinvest intră pe piaţa inputurilor agricole ecologice

Articol cu conţinut publicitar

Agrinvest intră pe piaţa inputurilor agricole ecologice

Autor: Publicitate

10.03.2022, 08:00 550

Odată cu prezentarea, la finalul lui februarie, a strategiei companiei pentru anul 2022, Agrinvest a anunţat şi lansarea unei noi divizii destinate agriculturii ecologice. Completarea portofoliului cu o linie bio era inclusă în strategia generală de dezvoltare a companiei, Agrinvest construind până în acest moment contextul şi echipa potrivită pentru a mobiliza resursele generoase ale companiei în această direcţie.

Cu introducerea gamei de produse ecologice, Agrinvest îşi reconfirmă conceptul de business integrat bazat pe infrastructură completă, precum şi preocuparea pentru agricultura verde, sustenabilă, care să producă recolte bogate dintr-un pământ sănătos.

Totodată, compania a folosit oportunitatea lansării noii divizii pentru a activa întreaga sa forţă de vânzări şi o ajuta să îşi actualizeze informaţiile despre reglementările europene generate de noul Green Deal şi despre trendurile naţionale din agricultura  ecologică, precum şi să se familiarizeze cu noua gamă de produse din portofoliu prin intermediul unor training-uri tehnice.

Mă bucur că am putut participa activ la realizarea acestui pas, către o agricultură verde. Avantajele utilizării de inputuri ecologice în agricultură sunt bine-cunoscute de către fermieri, misiunea asumată de Agrinvest în prezent fiind de a evidenţia şi promova în rândul fermelor din România ideea de viaţă sănătoasă din pământ sănătos, precum şi transmiterea acesteia din generaţie în generaţie către viitor.” - Iulia Grădinaru, Head of Business Development.

Pentru fermierii care sunt deja parteneri ai companiei, lansarea noii divizii reprezintă o oportunitate importantă de a se alinia la trendurile europene şi de a beneficia atât de sprijinul acordat pentru conversia la agricultură ecologică, precum şi de expertiza, consultanţa şi sprijinul permanent al Agrinvest. În plus, pe lângă notorietatea brandului producătorilor de inputuri listate, cei care nu au trecut încă la agricultură organică vor avea oportunitatea să testeze pe o suprafaţă agreată produsele bio şi să se convingă singuri de eficienţa lor.

Nu în ultimul rând, prin infrastructura sa de servicii integrate, care include şi Agrinvest IFN şi un serviciu de trading de cereale,  compania pune la dispoziţia fermierilor şi pachete de finanţare pentru cei care îşi doresc să beneficieze de oportunităţile generate de conversia la bio, dar nu îşi permit investiţia în acest moment, cât şi posibilitatea încheierii de contracte de trading pentru recolta ecologică.

Astfel, Agrinvest intră oficial pe piaţa inputurilor ecologice, cu toată gama de produse necesare fermierilor – de la seminţe netratate, la produse pentru protecţia culturilor, îngrăşăminte granulate de sol, biostimulatori pe baza de microorganisme, pe baza de alge, de aminoacizi, până la fertilizanţi foliari. Mai mult, chiar dacă în prezent compania este distribuitor pentru producători deja consacraţi de inputuri ecologice, are în vedere pe viitor şi distribuţia de produse sub brandul Agrinvest.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO