Info

Avantajele chirurgiei oncologice robotice

Advertorial

Avantajele chirurgiei oncologice robotice

Autor: Publicitate

28.10.2024, 07:00 152

Chirurgia robotică a făcut paşi importanţi în ultima perioadă, dovedindu-şi în repetate rânduri eficacitatea ca metodă de tratament minim invaziv pentru diferite afecţiuni. Chirurgia oncologică este unul dintre domeniile în care sunt evidente avantajele chirurgiei robotice, intervenţiile realizându-se cu respectarea marginilor de siguranţă ale exciziei şi cu protejarea ţesuturilor sănătoase din proximitate.

Chirurgia robotică depăşeşte limitele chirurgiei laparoscopice, fiind cea mai avansată formă de chirurgie minim invazivă, aducând o serie de beneficii atât pentru pacient, cât şi pentru chirurg. Spre deosebire de chirurgia clasică, deschisă, şi de laparoscopie, prin chirurgie robotică medicul poate efectua operaţii laborioase cu o precizie sporită şi mişcări sigure şi de mare fineţe.

Robotul chirurgical, prin braţele articulate care sunt controlate de chirurg de la o consolă, elimină tremurul fiziologic al mâinii umane. În plus, sistemul robotic oferă o imagine a câmpului operator tridimensională, mărită de până la zece ori şi permite chirurgului să acceseze zone anatomice greu de abordat prin alte tipuri de intervenţii chirurgicale. Operaţiile robotice îi permit pacientului să se recupereze mult mai repede, datorită inciziilor de mici dimensiuni, în acest fel şi durata spitalizării fiind considerabil redusă, iar riscul de complicaţii este mai mic.

Sistemul robotic este de mare ajutor în chirurgia abdominală, în intervenţiile chirurgicale pentru cancerele digestive şi cele ginecologice. Chirurgia robotică oncologică este parte importantă a tratamentului multimodal pentru cancer, alături de radioterapie, chimioterapie sau imunoterapie, în funcţie de caz. Chirurgia robotică este utilizată cu succes în multe tipuri de cancer, dar mai ales în cele unde abordul este mult mai dificil prin chirurgie clasică, precum un cancer de colon, de rect sau cancer endometrial.  

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienţii au acces la intervenţii chirurgicale robotice, atunci când există indicaţie în acest sens, realizate cu ajutorul celui mai avansat sistem robotic existent în acest moment în lume, prin tehnologia pe care o înglobează - da Vinci Xi.

Operaţiile sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR în condiţii de maximă siguranţă, într-un bloc operator bine dotat, de chirurgi foarte bine pregătiţi şi cu vastă experienţă în chirurgia robotică. Postoperator, pacienţii primesc îngrijiri avansate în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, acreditată ca Secţie ATI de categoria I – nivelul maxim de competenţă existent, pentru o recuperare optimă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri