Info

BCR, alături de Academia de Sustenabilitate, continuă să susţină eforturile antreprenorilor în tranziţia către sustenabilitate

Articol cu conţinut publicitar

BCR, alături de Academia de Sustenabilitate, continuă...

Autor: Publicitate

11.06.2024, 17:33 72

Uniunea Europeană a stabilit o strategie pentru a atinge o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2050, iar sustenabilitatea este un termen pe care îl auzim din ce în ce mai des în comunicarea companiilor. Dar oare antreprenorii din România au înţeles cu adevărat importanţa acesteia?

75% dintre organizaţiile care implementează schimbări sustenabile în activitatea lor reuşesc să obţină şi profit din asta, iar 52% dintre ele au şanse de a-şi depăşi profitul prezis pentru un an financiar datorită sustenabilităţii. La nivelul global de C-suite leaders (poziţiile de top management al unei companii), 75% dintre ei sunt de acord că sustenabilitatea aduce rezultate mai bune pentru business, iar 76% spun că sustenabilitatea este deja elementul central din strategia lor de viitor.

Totuşi, 47% din liderii intervievaţi în studiul Beyond checking the box realizat de IBM spun că întâmpină dificultăţi în a găsi fonduri pentru a realiza schimbări sustenabile. Vestea bună este că, pe plan local, există iniţiative care nu doar ajută antreprenorii să înţeleagă mai bine rolul şi aplicarea sustenabilităţii în business, dar şi facilitează obţinerea de fonduri verzi pentru IMM-uri.

O astfel de iniţiativă este şi Academia de Sustenabilitate, proiect iniţiat de Social Innovation Solutions şi susţinut, încă de la început, de BCR – partener principal. Academia de Sustenabilitate este prima platformă din România care oferă IMM-urilor posibilitatea de a învăţa, în mod gratuit, despre sustenabilitate, cum poate fi aceasta implementată în business şi cum pot fi atrase fondurile verzi.

În mai 2023, atunci când am lansat Academia de Sustenabilitate, am plecat la drum cu gândul că România are neapărată nevoie de educaţie în ceea ce priveşte sustenabilitatea. La un an distanţă, platforma a reuşit să strângă peste 10.000 de IMM-uri care parcurg cursurile noastre şi se bucură de o comunitate impresionantă de antreprenori şi experţi dintr-o multitudine de domenii. Suntem fericiţi să continuăm acest proiect alături de BCR, partener principal al Academiei de Sustenabilitate, spune Ciprian Stănescu, preşedinte Social Innovation Solutions.

Alături de BCR, Academia de Sustenabilitate a dezvoltat un modul educaţional dedicat finanţărilor verzi. Modulul setează o fundaţie relevantă pentru orice antreprenor care doreşte să facă un pas în această direcţie.

„Continuăm parteneriatul cu Academia de Sustenabilitate şi dezvoltăm împreună conţinut educaţional ce poate fi accesat gratuit de către orice IMM din România. Suntem aproape de mediul de business şi de antreprenorii preocupaţi de noile reglementări ce ţin de raportare, creditare şi ajustare a proceselor necesare dezvoltării durabile a companiilor şi comunităţilor. Ne bucurăm să contribuim la o tranziţie cât mai rapidă pentru companiile care vor să devină mai sustenabile.” adaugă Ioana Voinescu, Head of Sustainability la BCR.

Continuăm, alături de BCR, partener principal, să creăm şi în 2024 cursuri dedicate celor mai importante industrii din România cu scopul de a ajuta cât mai multe IMM-uri să înceapă tranziţia către sustenabilitate. Iar, pentru cei interesaţi de obţinerea de fonduri verzi, pe www.academia-de-sustenabilitate.ro, există deja un modul educaţional dedicat acestui subiect.

 

Despre Academia de Sustenabilitate

Academia de Sustenabilitate este un proiect marca Sustainable Futures iniţiat de Social Innovation Solutions alături de Fundaţia Coca‑Cola, partener fondator, BCR, partener principal, şi OMV Petrom, partener. Printre partenerii organizaţionali se numără Ambasada Sustenabilităţii în România, Confederaţia Patronală Concordia, Romanian Business Leaders, Viitor Plus, Global Shapers Bucharest Hub, WWF România, CCIFER sau SNRB. Proiectul beneficiază de sprijinul organizaţiilor internaţionale SME Climate Hub, Exponenţial Roadmap Initiative, The Rock Group, având ca partener academic Envisia. Academia de Sustenabilitate are o componentă de Advisory Board, un consiliu consultativ care joacă un rol esenţial în asigurarea resurselor educaţionale de înaltă calitate, relevante şi actualizate, astfel încât IMM-urile să poată adopta cele mai bune practici în domeniul sustenabilităţii şi să rămână competitive pe piaţă.