Info

BENCOMP – cel mai mare producător de profile WPC din Sud-Estul Europei şi zona Balcanică. Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar: ”Protecţia mediului, produse durabile, cea mai mare garanţie de pe piaţa din România”

ADVERTORIAL

BENCOMP – cel mai mare producător de profile WPC din...

Autor: Publicitate

21.12.2021, 12:10 430

Lemnul compozit – Wood Plastic Compozit (WPC) - este un material hibrid care combină calităţile lemnului cu uşurinţa de prelucrare a materialului plastic şi reuşeşte să înlocuiască cu succes lemnul natural, fară a exista un compromis în ceea ce priveşte rezistenţa. Compus din fibre lemnoase, respectiv deşeurile generate în urma proceselor de producţie ale lemnului, în amestec cu materiale plastice reciclate, WPC se dovedeşte a fi revoluţionar şi prin faptul că este un material prietenos cu mediul, realizat 100% din materiale regenerabile, rumeguş şi plastic reciclat.

Relativ necunoscut pentru piaţa din România, cu toate că în ţările din Vestul Europei, dar şi de pe alte continente, ajunsese la ”maturitate”, lemnul compozit a ”prins” şi în România, datorită aspectului sau asemănător cu cel al lemnului şi preţul extrem de scăzut.

Lemnul compozit a fost inventat în Japonia - în 1976 – în compoziţia sa intrând făina de lemn (peste 50%) şi deşeuri de mase plastice, amestec stabilizat împotriva radiaţiilor ultraviolete, a mucegaiurilor şi insectelor. Datorită structurii şi compoziţiei sale, WPC nu emite gaze toxice şi, spre deosebire de materialele fibrolemnoase care folosesc adezivi pe bază de formaldehidă, nu eliberează substanţe periculoase în mediu. WPC nu produce poluare secundară, deşeurile tehnologice putând fi reintroduse 100% în procesul de producţie.

Totuşi, în România, în pofida acestor avantaje indiscutbile, profilele WPC aveau o prezenţă ”slabă”, iar cele existente erau de o calitate scăzută.

Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP:O fabrică pornită de la zero, după mai bine de 2 ani de analiză atentă a pieţei”

Astfel s-a născut ideea de a ridica de la zero o fabrică destinată să ofere pieţei produse WPC de calitate, durabile şi ecologice în acelaşi timp.  

Fabrica BENCOMP – cel mai mare producător de profile WPC din Sud-Estul Europei şi zona Balcanică – şi-a început activitatea din dorinţa Bene Internaţional SRL de a închide, complet, un circuit final de reciclare prin obţinerea unor produse finite, care să adauge plus valoare pe mai multe niveluri, spune Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP:

 

  • protectia mediului prin reciclarea deşeurilor din lemn şi a deşeurilor de plastic HDPE (n.red. - polietilenă de mare densitate) care, astfel, nu mai ajung la groapa de gunoi.
  • protecţia mediului prin reducerea consumului energetic - ştiut fiind că producţia din reciclat economiseşte între 30 şi 50% consumul energetic, ceea ce înseamnă că emisiile de CO2 scad
  • producţie durabilă în timp

BENCOMP face parte dintr-un grup de firme cu tradiţie în reciclarea şi valorificarea deşeurilor de mase plastice, sticlă, electronice şi ambalaje, acţionarul majoritar Bene Internaţional SRL activând în acest domeniu de peste 20 de ani.

”Iniţial, timp de mai bine de 2 ani, au fost analizate tehnologiile existente şi furnizorii de materii prime/aditivi. Abia apoi s-a luat decizia finală, iar proiectul de anvergură a devenit realitate. Cu toate că sediul social al firme se afla în localitatea Osorhei, la doar câţiva kilometri de Oradea, decizia de amplasare a fabricii la Buzău a fost una strategică”, precizează Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP.

S-a luat în calcul, pe de o parte, proximitatea faţă de furnizorii de materii prime principale - Buzău, Bucureşti, Ploieşti -, iar pe de altă parte a contat enorm în toată această ”ecuaţie” distanţa relativ redusă până în portul Constanţa.

Încă de la început, BENCOMP şi-a propus să nu rămână doar un ”jucător” naţional, ci să devină unul internaţional, targetând şi piaţa de export.


”Astăzi - după mai bine de 9 ani de producţie - profilele WPC produse de BENCOMP (din care se pot fabrica terase exterioare, garduri, placări clădiri, mobilier urban etc.), au ajuns la clienţi persoane fizice şi juridice nu doar din România, ci şi din Bulgaria, Belgia, Spania, Anglia, Cipru, Grecia, Ungaria, Quatar, Italia, Franţa sau Republica Moldova”, spune Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP.
 

Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP, despre misiunea companiei: ”Profile WPC BENCOMP pentru o viaţă!”

Misiunea companiei BENCOMP este aceea de a satisface cerinţele clienţilor prin profesionalism, experienţă şi îmbunătăţirea continuă a performanţelor şi calităţii produselor oferite.


Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP, precizează că ”întreaga activitate a firmei este astfel orientată încât să poată oferi întotdeauna clienţilor săi garanţia unei bune investiţii financiare pe termen lung, unul dintre punctele centrale ale activităţii fiind creşterea gradului de conştientizare asupra acestui produs revoluţionar - lemnul compozit - pe piaţa din România şi, nu în ultimul rând, salvarea pădurilor autohtone prin crearea unor produse ecologice mai rezistente şi mai uşor de întreţinut, în timp, decât clasicul lemn”.

Fabrica de producţie a profilelor de WPC - situată în Buzău, la 100 km de Bucureşti şi 220 km de Constanţa – beneficiază de aportul unor specialişti cu experienţă îndelungată în domeniul prelucrării maselor plastice.

”Practic, BENCOMP reintroduce în circuitul economic excesul de lemn rămas in urma fabricării mobilei şi mase plastice reciclate, rezultatul final fiind produse de o calitate superioară pe care le exportă atât prin Europa, cât şi în restul lumii”, explică Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP.

Capacitatea de producţie a fabricii BENCOMP a crescut constant, începând cu anul 2015

Odată cu trecerea timpului, capacitatea de producţie a fabricii BENCOMP a crescut constant şi, începând cu sezonul 2015, numărul de profile WPC realizate a ajuns la peste 40.

 

  • 11 tipuri diferite de profile de pardoseală
  • 4 de lambriu exterior
  • Peste 15 profile de gard – scânduri, traverse, stâlpi etc.
  • 3 tipuri de grinzi pentru pergolă
  • Peste 20 de modele de accesorii pentru montajul acestor profile

 

Datorită calitatăţii ingredientelor folosite, dar şi tehnologiei de producţie, pot fi realizate profile de înaltă calitate, perfect similare celor produse în Europa de Vest, dezvăluie Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP.

Mai mult, în afară de tipurile uzuale de profile - pentru duşumea, lambriu, stâlpi sau garduri - se pot realiza şi alte profile, la comandă, prin asimilarea extrem de rapidă a matriţelor necesare, bineînţeles, pentru cantităţi care să permită amortizarea rezonabila a acestor matrite.

”BENCOMP şi-a propus de la bun început să performeze în acest domeniu şi să devină, încetul cu încetul, cel mai căutat si apreciat producător de profile WPC, dar nu doar în Romania, ci şi în Europa, capacităţile de producţie fiind dezvoltate continuu în vederea optimizării costurilor. Investiţia în profilele WPC produse de BENCOMP este una pe termen lung, care elimină eforturi şi cheltuieli viitoare cu întreţinerea, fiind o alternativă durabilă şi ecologică şi oferind, totodată, aspectul natural al lemnului, atât de căutat de consumatori”, menţionează Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP.

BENCOMP oferă cea mai mare garanţie de pe piaţa din România

Însă nu totul se rezumă la procesul tehnologic şi la căutarea, în permanenţă, a celor mai buni furnizori de materii prime şi aditivi de pe piaţa europeană pentru a oferi calitatea dorită şi aşteptată de clienţi, iar Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP, s-a referit şi la specialiştii care îi consiliază pe clienţii firmei pentru ca aceştia să aleagă, întotdeauna, profilul WPC potrivit.

”Specialiştii BENCOMP oferă şi cea mai bună consiliere pentru alegerea profilului potrivit de către clienţi, fiind luaţi în calcul 3 factori esenţiali - tipul, scopul si mărimea lucrării. În acelaşi timp, clienţii sunt consiliaţi în vederea montării profilelor WPC în regie proprie sau sunt direcţionaţi către reţeaua de montatori agreaţi BENCOMP pentru ca montajul profilelor să fie unul corect, fără a pune în pericol durata de viaţă a produsului respectiv.

De asemenea, BENCOMP oferă şi cea mai mare garanţie de pe piaţa românească - 5 ani, faţă de garanţia legala de 2 ani obligatorie pentru produsele de folosinţă îndelungată - dar şi un termen de viaţă al profilelor (montate corect) care poate ajunge până la 25 de ani, media fiind de 15 ani”, mai spune Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP.

Clienţii BENCOMP îşi doresc ”eleganţă, durabilitate şi un raport bun preţ-calitate”

În ceea ce priveşte clienţii – persoane fizice – reprezentativi pentru BENCOMP, acţionarul majoritat Cristina Isabela Bene realizează un ”portret” sugestiv al acestora şi insistă asupra faptului că aceştia îşi doresc ”eleganţă, durabilitate si un raport bun preţ-calitate”.

”Persoană fizică cu vârsta medie 35-40 ani, cu venituri medii şi peste medie. Îşi doreşte eleganţă, durabilitate şi un raport bun preţ-calitate. Preferă sa plătească mai mult, dar sa nu aibă probleme, în timp, cu întreţinerea si mentenanţa. Îşi doreşte să aibă un produs elegant, iar faptul ca alege un produs ecologic (realizat din deşeuri de lemn si plastic) îi dă, permanent, un sentiment de împlinire a responsabilităţii faţă de mediul înconjurător”, punctează Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP.

Lista completă a produselor şi serviciilor oferite de BENCOMP

Profile WPC pentru pardoseli exterioare - terase, pontoane, piste de joaca, alei pietonale, plaje pentru piscina, terase pentru restaurante, baruri.

 

  • pentru uz rezidenţial
  • pentru uz comercial
  • pentru trafic greu
  • accesorii pentru montaj: cleme, şuruburi inox, şină suport şi colţare

Profile WPC pentru garduri si împrejmuiri/balustrade - profile pline şi profile celulare

 

  • Uluci
  • Scânduri
  • Şipci
  • Traverse (mâna curentă)
  • Stâlpi
  • Accesorii pentru montaj: capace si gulere pentru stâlpi, suporţi metalici pentru stâlpi, conectori, cleme

 

Unele din profilele WPC pentru garduri pot fi utilizate si pentru confecţionarea de mobilier urban - coşuri de gunoi, jardiniere etc. - sau pentru confecţionarea de pergole si foişoare.

Profile WPC pentru lambriuri - placări exterioare.

Consilierii de vânzări asistă clienţii BENCOMP în procesul de selectare a profilelor şi ajuta la realizarea calculelor de necesar de profile şi accesorii.

Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP: ”Comunicarea permanentă, o altă cheie a succesului BENCOMP”

Fiind vorba despre produse revoluţionare, comunicarea cu clienţii este esenţială, iar Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP, consideră că numai în acest fel poate fi cuantificat nivelul de satisfacţie post-instalare, dar există şi posiblitatea de monitorizare a comportamentului în timp al profilelor produse de BENCOMP.

”Pe de altă parte, este pus accent constant şi pe comunicarea continuă cu potenţialii clienţi, tocmai pentru a afla care sunt dorinţele acestora şi care sunt eventualele probleme pe care profilele BENCOMP trebuie să le rezolve.

Pe o piaţă unde concurenţa devine din ce în ce mai dură, un alt criteriu fundamental al dezvoltării îl reprezintă monitorizarea permanentă a concurenţei directe şi indirecte pentru a observa din timp eventuale schimbări importante în politica lor de preţ, în design-ul de produs etc”, explică Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP.

În acelaşi timp, sunt luate în calcul şi alte puncte de reper care pot oferi, sintetizat, un tablou sugestiv al modului în care această ”piaţă WPC” se dezvoltă.

 

  • Legătura permanentă cu producătorii de echipamente tehnologice pentru producţia de profile WPC - în special cu producătorii integraţi deja în această colaborare pe termen lung -, pentru a fi la curent cu ultimele tendinţe la nivel mondial pe piaţa acestor profile: noi modele, noi aplicaţii, noi tehnologii care să permită creşterea productivităţii şi reducerea consumurilor de energie electrică.
  • Căutarea permanentă de noi surse de materii prime şi aditivi care să permită aprovizionarea ritmică a fabricii în condiţiile creşterii constante de capacitate (investiţii în noi linii de fabricaţie).
  • Monitorizarea permanentă a legislaţiei cu legătură directă cu acest domeniu de activitate.
  • Atragerea de forţa de muncă pregătită şi calificată, dar şi retenţia personalului de calitate. Crearea de programe de instruire şi proceduri pentru a minimiza riscul de producere a defectelor de calitate şi pentru a maximiza productivitatea.

Notorietatea BENCOMP - brandul a devenit din ce în ce mai cunoscut in ultimii doi ani – rezidă din faptul ca firma a devenit producătorul local cu cea mai mare şi diversificată capacitate de producţie, având in portofoliu peste 70 de profile şi accesorii.

”Datorită dezvoltării constante, BENCOMP - cel mai mare producător de profile WPC din Sud-Estul Europei şi zona Balcanică  - are şi capabilitatea tehnică, logistică şi, nu în ultimul rând, calitatea umană şi tehnologică necesară pentru a susţine contracte de colaborare cu cei mai importanţi ”jucători” de pe piaţa românească”, mai spune Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO