• Leu / EUR4.9030
  • Leu / GBP5.5798
  • Leu / USD4.4936
Info

BREAKING NEWS: Cel puţin 11 persoane au murit în urma exploziilor din Bruxelles. Bilanţul este în creştere. Zborurile au fost suspendate. FOTO, VIDEO

BREAKING NEWS: Cel puţin 11 persoane au murit în urma exploziilor din Bruxelles. Bilanţul este în creştere. Zborurile au fost suspendate. FOTO, VIDEO

Sursă foto: Conflict News/ Twitter

22.03.2016, 10:12 189

UPDATE 2: 

Potrivit reprezentanţilor spitalului Saint-Luc, situat în apropierea aeroportului Zaventem, au fost aduşi deja 10 morţi şi 30 de răniţi, relatează postul RTBF.

Două explozii puternice au avut loc, marţi dimineaţă, în aeroportul Zaventem din Bruxelles, în jurul orei locale 08.00 (09.00 - ora României).

VRT relatează că ar fi vorba de trei dispozitive explozive plasate în terminalul de plecări în care s-au produs exploziile.

Potrivit unui bilanţ anterior, anunţat de un jurnalist RTBF, cel puţin 11 persoane au murit şi 10 au fost rănite. Apoi, poliţia belgiană a anunţat un singur deces, potrivit presei internaţionale.

Un martor citat de RTBF declara anterior că văzuse mai multe persoane rănite în terminalul de plecări din faţa hotelului Sheraton.

Agenţia Belga relatează că mai multe strigăte în arabă s-au auzit înaintea exploziilor din aeroportul Zaventem.

Nivelul de alertă din ţară a fost ridicat la gradul 4, nivelul maxim de alertă, potrivit ministrului belgian de Interne, Jan Jambon.

Aeroportul a fost evacuat şi toate zborurile au fost suspendate. Traficul feroviar către aeroport a fost suspendat, de asemenea.

Potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare de martori, un fum negru se ridică din clădirea unui terminal.

De asemnea, a fost convocată o întrunire de urgenţă, după ce la scurt timp de la exploziile din aeroportul Zaventem, alte explozii s-au produs la mai multe staţii de metrou din capitala belgiană în apropiere de instituţiile europene.

Originea exploziilor este necunoscută momentan.

Autorităţile nu au lansat ipoteza unui atac terorist, cu toate că aceste incidente au loc la patru zile după arestarea lui Salah Abdeslam, islamistul dat în urmărire generală pentru implicare în atacurile teroriste din Paris din noiembrie anul trecut, în care au murit 130 de persoane.

UPDATE: Cel puţin 11 persoane au murit şi 10 au fost rănite, după ce două explozii puternice au avut loc, marţi dimineaţă, în aeroportul Zaventem din Bruxelles, informează presa străină.

Potrivit unui martor citat de RTBF, mai multe persoane au fost rănite în terminalul de plecări din faţa hotelului Sheraton.


Două explozii s-au auzit la aeroportul din Bruxelles marţi dimineaţă, iar presa belgiană scrie că există mai multe victime, potrivit BBC.

Cauza exploziei nu este clară. Presa din Belgia scrie că traficul către aeroport şi zborurile au fost suspendate. 

Primele imagini după exploziile din Bruxelles

Explozia vine la numai patru zile după ce autorităţile l-au capturat pe Salah Abdeslam, principalul suspect în atentatele din Paris din noiembrie.

Pe reţelele de socializare se vorbeşte despre oameni care fug în panică de la faţa exploziei. 

 
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9030
Diferență: 0,2208
Ieri: 4.8922
Azi: 4.4936
Diferență: 0,0178
Ieri: 4.4928
Azi: 5.5798
Diferență: 0,3345
Ieri: 5.5612
Azi: 4.8925
Diferență: 0,2705
Ieri: 4.8793