Info

Când vine vorba de vin, există ani buni şi există ani de excepţie

ADVERTORIAL

Când vine vorba de vin, există ani buni şi există ani...

Autor: Publicitate

14.07.2022, 11:30 244

2022 ne-a adus nu mai puţin de 80 de medalii cu care vinurile Jidvei au fost distinse în cadrul unora dintre cele mai prestigioase competiţii de profil de la nivel mondial.

Jurii exigente, formate din specialişti reputaţi din întreaga lume, organizări riguroase şi provocarea de a concura cu unele dintre cele mai bune vinuri din lume – în toate aceste competiţii fiind înscrise probe provenind de la producători de renume mondial, din regiuni premium, cu o bogată istorie şi tradiţie vitivinicole.

Toate acestea, alături de faptul că peste jumătate dintre medaliile obţinute sunt medalii de aur, mari medalii şi distincţii speciale, fac ca bucuria cu care am primit aceste rezultate să fie şi mai mare. Dintre cele 78 de medalii de anul acesta, 6 sunt distincţii excepţionale – marea medalie de aur, dublu aur, diamant grand prix, revelation şi best spirits in the competition –, 38 sunt medalii de aur, 27 medalii de argint, 6 medalii de bronz şi 3 menţiuni.

La Concours Mondial de Bruxelles – Rose Wine Session 2022, dintre cele peste 1.000 de vinuri care au fost jurizate, Mysterium Roze Brut Vintage 2017 a primit Marea Medalie de Aur şi trofeul Revelaţie, fiind primul vin din România care obţine acest trofeu şi singurul vin spumant din cadrul ediţiei de anul acesta a concurusului distins cu trofeul Sparkling Rosé Revelation. Acest vin spumant a obţinut un scor de 90 de puncte din 100 şi a fost răsplătit cu dublă medalie de aur în cadrul concursului Gilbert & Galiard International Challenge 2022 .

Suntem deosebit de mândri de rezultatele de la Frankfurt International Trophy 2022, unde spumantul Jidvei Extra Brut şi Vinars VSOP Jidvei au fost distinse cu Marea Medalie de Aur, vinarsul Jidvei obţinând şi distincţia specială Cel mai bun distilat din România din competiţie.

La Monaco Awards Women&Wines of the World 2022, am primit cu mare bucurie acordarea Marii Medalii Diamant Grand Prix şi a trofeului Diamant Mémorable vinului Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2021. În cadrul aceleiaşi competiţii, Castel Traminer 2017 şi spumantul Jidvei Roze Brut au obţinut distincţia Diamant.

Nec Plus Ultra Sauvignon Blanc din recolta anului 2021 a fost extrem de apreciat în cadrul rigurosului Concours Mondial du Sauvignon 2022, unde a fost medaliat cu aur.

Mysterium Brut Vintage 2017 a fost distins cu medalie de aur la Concours Mondial de Bruxelles – Sparkling Wine Session 2022, unde a concurat alături de Champagne, Prosecco şi Cava din cele mai renumite regiuni viticole ale lumii, fiind şi singurul vin spumant din România care obţine anul acesta medalie de aur.

Aceste rezultate sunt expresia pasiunii şi dedicării specialiştilor noştri, a preocupării constante pentru calitate, a deschiderii către nou ca atribut al acelor branduri care înţeleg performanţa ca echilibru dintre tradiţie şi inovaţie.

În prezent, Jidvei deţine cea mai mare plantaţie viticolă din România şi din Europa cu proprietar unic care se întinde pe o suprafaţă de 2.500 hectare chiar în inima Transilvaniei. Cele patru crame ale Grupului, aflate la Jidvei, Tăuni, Blaj şi Bălcaciu, dispun de o capacitate de stocare impresionantă de peste 35 de milioane de litri şi de unele dintre cele mai moderne tehnologii din România.

Pionier în ceea ce priveşte inovaţia şi implementarea noilor tehnologii, Jidvei deţine cea mai mare cramă gravitaţională din Europa - Crama Tăuni - şi prima de acest fel din ţară, prima maşină de plantare cu GPS din Europa, primul sistem de vinificaţie complet computerizat şi prima şcoală privată de viţă-de-vie. Mai mult, Grupul Jidvei a făcut cele mai mari investiţii din sectorul vitivinicol din România, de peste 100 de milioane de euro.

Dezvoltarea economică durabilă şi producţia responsabilă reprezintă priorităţi importante de aceea, în anul 2005, a fost înfiinţată prima şcoală privată de viţă-de-vie din România. Pepiniera reprezintă locul în care Jidvei produce materialul săditor viticol cu valoare biologică ridicată în cantitatea necesară realizării noilor plantaţii – 5 milioane de viţe altoite anual, astfel că strugurii folosiţi pentru producerea vinului provin doar din propriile plantaţii viticole.

Soiurile de struguri din plantaţiile Jidvei sunt în proporţie de 92% soiuri albe, atât locale (Fetească Albă şi Fetească Regală), cât şi internaţionale (Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Traminer, Pinot Gris, Riesling ş.a.).

Compania Jidvei dispune de una dintre cele mai mari suprafeţe plantate cu soiul Sauvignon Blanc aflată într-un singur areal din Europa (342 ha) şi una dintre cele mai mari suprafeţe plantate cu soiul Traminer Roz din România (159 ha). Cea mai mare suprafaţă, 738 ha, este plantată cu soiul Fetească Regală - soi identificat pentru prima dată în anii 1920 chiar în Podgoria Târnave -, Jidvei fiind cel mai mare producător de Fetească Regală din ţară.

Datorită creşterii temperturii medii din ultimii ani şi graţie dezvoltării tehnice care permite acum plantarea la altitudine de peste 400 m, anumite soiuri de strugurii negri s-au acomodat bine aici. Pinot Noir, Syrah şi Cabernet Sauvignon sunt cele mai plantate soiuri de struguri negri în plantaţiile noastre.

Fiind cel mai mare producător de vinuri cu Denumire de Origine Controlată (D.O.C.) din România, am dezvoltat, de-a lungul a peste 20 de ani, unul dintre cele mai diversificate portofolii de produse de pe piaţa naţională a vinului, variind de la vinuri liniştite la vinuri spumante, vinars şi must.

Ne bucurăm de fiecare ocazie pe care o avem pentru a face cunoscute în lume vinurile româneşti şi privim aceste rezultate ca pe o încununare a muncii întregii noastre echipe şi, în egală măsură, ca pe un privilegiu câştigat în timp, acela de ne afla, an de an, într-o companie selectă, alături de unele dintre cele mai bune vinuri ale lumii, contribuind, alături de alţi producători din ţara noastră, la consolidarea reputaţiei României printre ţările şi regiunile vitivinicole de la nivel modial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO