Info

Câteva idei de weekend pentru cei care vor să evite aglomeraţia de pe litoral

FOTO: bailefiga.com

Autor: Corina VÂRLAN

08.08.2014, 13:27 3395

Un sfârşit de săptămână relaxant, în natură, este binevenit de fiecare dată. Nu trebuie să pleci peste hotare pentru a te bucura de peisaje pitoreşti sau pentru a face sporturi extreme. În România există zeci de locuri pe care le poţi descoperi. Fie că eşti dependent de adrenalină şi vrei să ai parte de un weekend în care să îţi testezi limitele, fie că vrei doar să te relaxezi în natură sau să pescuieşti, în România există destule destinaţii care îţi pot oferi tot ce îţi poţi dori de la un sfârşit de săptămână.

Gândul prezintă cinci idei de weekend potrivite pentru iubitorii de natură care vor să "evadeze" pentru câteva zile din marile oraşe, dar şi să evite aglomeraţia de pe litoral. Află, mai jos, ce poţi vizita, unde te poţi caza şi cât costă benzina.

1. Cheile Râşnoavei - pentru pasionaţii de aventură montană şi sporturi extreme

Cheile Râşnoavei reprezintă destinaţia ideală pentru românii pasionaţi de sporturile extreme şi pentru cei care vor să aibă parte de o mini-vacanţă activă, în mijlocul naturii.

Zona a devenit cunoscută în rândul amatorilor de adrenalină graţie celui mai vechi centru de bungee-jumping din România situat aici la o înălţime de 137,5 metri. Pentru cei care nu au mai făcut bungee-jumping, dar îşi doresc să simtă senzaţia incredibilă pe care ţi-o poate oferi saltul în gol este binevenit centrul unde amatorii de senzaţii tari pot practica sportul de la o înălţime de 42 de metri.

2. Tobogane cu apă, jacuzzi şi spa la parcul balnear Băile Figa

La 3 km depărtare de oraşul Beclean, aflat în judeţul Bistriţa-Năsăud, este deschis un complex balnear care oferă turiştilor acces la jacuzzi, saună şi la centrul spa, dar şi posibilitatea de a petrece timpul alături de copii, la toboganele cu apă. Complexul balnear Băile Figa a fost construit cu fonduri europene obţinute prin programul PHARE. Staţiunea se întinde pe 15 hectare şi poate fi considerată o oază de sănătate, având în vedere proprietăţile apei sale sărate şi ale nămolului, asemănător celui de la Techirghiol.

Citiţi pe gandul.info mai multe idei de weekend potrivite pentru iubitorii de natură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO