Info

Conturile Revolut nu mai pot fi poprite!

ADVERTORIAL

Conturile Revolut nu mai pot fi poprite!

Autor: Publicitate

06.03.2023, 12:00 23021

Suciu Popa reprezintă cu succes Libra Internet Bank şi obţine respingerea validarii popririi sumelor de bani din conturile Revolut

Soluţia obţinută de echipa Suciu Popa clarifică un subiect de actualitate în practica instanţelor din România, întrucât stabileşte că nu poate fi admisă cererea de validare a popririi formulată de creditor împotriva băncii la care conturile Revolut au fost deschise. 

Prin soluţia pronunţată, instanţa a validat argumentele Suciu Popa în sensul că, în lipsa existenţei raporturilor juridice directe între Libra Internet Bank şi clienţii Revolut, banca nu poate fi considerată terţ poprit în raport cu aceştia şi astfel, conturile deschise nu pot fi poprite.

Anterior, soluţii izolate prin care au fost confirmate astfel de cereri de validare de poprire, în ciuda încălcării flagrante a limitelor legale ale popririi, au luat prin surprindere atât piaţa bancară cât şi clienţii Revolut.

Soluţia obţinută de echipa Suciu Popa prin care se tranşează în mod corect această chestiune, fiind sancţionată depăşirea cadrului legal în care intervine poprirea, marchează revenirea la normalitate şi asigură pe viitor securitatea şi previzibilitatea activităţii bancare în relaţia cu clienţii.

Echipa dedicată acestui litigiu de impact a fost coordonată de Miruna Suciu, Managing Partner şi partenerul Radu Chiran, cu implicarea extrem de valoroasă a lui Radu Petroi şi Dan Oltean, Senior Associates în cadrul Suciu Popa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO