Există câteva lucruri care transformă un espresso banal în unul legendar. Tu ştii care sunt acestea?
Am fost curioşi, am întrebat experţii şi am aflat care sunt lucrurile care contează atunci când prepari cafeaua:
1. Pulberea de cafea
Pentru un espresso este nevoie de 7 grame de boabe măcinate, pentru unul dublu, de 14 grame. Maşinile de cafea bune cântăresc boabele automat. Recomandat este să folosiţi la espresso boabe măcinate proaspăt, pentru că după numai 45 de secunde încep să se evapore primele arome. De asemeni, nu folosiţi pulbere care a stat în aparat mai mult timp, pentru că şi acest lucru duce la pierderea aromei.
2. Râşniţa
Nu există reguli generale. Cât de bine este măcinată cafeaua, depinde doar de propriul aparat. Aici sunt doar câteva sfaturi. Profesioniştii Barista îşi ajustează râşniţele din mers în fiecare zi, pentru că textura pudrei depinde chiar şi de temperatură: în zilele uscate se macină mai fin, în zilele umede, mai mare. Totul se face astfel încât la sfârşit apa să treacă uşor prin amestecul de cafea. Altfel, cafeaua se arde devine amară.
Citiţi pe GQ.ro despre celelalte detalii care fac expressoul o băutură delicioasă.
Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels