Info

Cum să prepari nouă tipuri diferite de cafea

Cum să prepari nouă tipuri diferite de cafea

Autor: CSID.ro

13.10.2014, 10:42 637

Iubitorii de cafea ştiu că există extrem de multe feluri de băuturi pe bază de cofeină, care pot să fie atât de delicioase, încât să provoace... dependenţă!

În meniurile cafenelelor şi restaurantelor găsim, de cele mai multe ori, o listă lungă cu cafele din care să alegem, cum ar fi cappucino, mocha sau latte. Dar ştii ce sunt, de fapt, fiecare? Câtă cafea conţin, cât lapte sau câtă miere?


Iată un „ghid” al cafelelor pe care trebuie să îl ştii, mai ales dacă pretinzi că iubeşti cafeaua!

Espresso

Cea mai comună, dar şi cea mai eficientă băutură pe bază de cofeină este Espresso. Extrem de simplu de făcut, pentru a obţine acest deliciu revigorant ai nevoie doar de un shot mic de cafea, deci cam 30 de ml.

Spre deosebire de cele mai multe cafele, Espresso este o băutură extrem de aromată, şi se obţine prin adăugarea unui jet presurizat de apă fierbinte deasupra boabelor de cafea proaspăt măcinate. Se consumă fără lapte şi, de regulă, fără zahăr. Este o cantitate mică, dar crede-mă, îşi face efectul repede!

Ristretto

Aceasta băutură este un fel de „şoc” pentru organism, căci este realizată dintr-un shot de Espresso extrem de concentrat (22 ml) şi are un efect energizant imediat.

Citiţi lista completă pe csid.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO