• Leu / EUR4.9481
  • Leu / GBP5.6203
  • Leu / USD4.5740
Info

Intervenţii salvatoare pentru copiii cu malformaţii cardiace congenitale. Program de chirurgie cardiovasculară pediatrică, la Spitalul Clinic SANADOR

Articol cu conţinut publicitar

Intervenţii salvatoare pentru copiii cu malformaţii cardiace congenitale. Program de chirurgie cardiovasculară pediatrică, la Spitalul Clinic SANADOR

Autor: Publicitate

07.02.2023, 18:04 76

Bucureşti, 7 februarie 2022. SANADOR anunţă finalizarea primei misiuni umanitare de anul acesta din cadrul programului de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic SANADOR. Prin acest program, copiii din România cu boli congenitale ale inimii care necesită rezolvare chirurgicală beneficiază de tratamente moderne, salvatoare de viaţă, în deplină siguranţă, la ei acasă.

În această misiune au fost operaţi 7 copii, cu vârste cuprinse între 7 luni şi 13 ani, toţi cu malformaţii grave ale inimii şi ale vaselor mari: tetralogie Fallot, defecte de sept atrial şi ventricular, canal atrioventricular, stenoze valvulare. Toate intervenţiile s-au realizat cu succes, fără complicaţii, micuţii pacienţi fiind transferaţi rapid din Secţia de Terapie Intensivă în secţia de specialitate, de unde urmează să fie externaţi în scurt timp.

 

Misiune umanitară pentru a trata inimile copiilor

Misiunea umanitară este compusă dintr-o echipă dedicată de chirurgi cardiovasculari, medici anestezişti şi de terapie intensivă, cardiologi, perfuzionişti şi asistenţi medicali specializaţi din Marea Britanie, coordonată de Dr. Şerban Stoica, chirurg cardiovascular de origine română, medic primar la Spitalul Universitar din Bristol. Intervenţiile de la SANADOR sunt realizate împreună cu echipa Centrului de excelenţă în chirurgia cardiovasculară condusă de Prof. Dr. Victor Costache, directorul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR.

„Scopul acţiunii noastre este de a suplini un mare deficit de resurse materiale şi umane care există în acest moment la nivelul sistemului sanitar românesc, în raport cu nevoia reală de servicii medicale de specialitate, mai exact în sfera intervenţiilor chirurgicale cardiace pediatrice. Prin fiecare acţiune a noastră în această direcţie, contribuim la redarea speranţei de viaţă unor copii care trebuie să-şi redobândească autonomia şi, pe viitor, să se bucure de independenţa deplină, ca adulţi sănătoşi”, a declarat Prof. Dr. Victor Costache.

„Scopul acestor misiuni este dublu. Pe termen scurt, încercăm să rezolvăm cazuri şi copii care uneori chiar depăşesc momentul indicaţiei chirurgicale, deci există necesitatea de a acţiona rapid pentru anumiţi pacienţi. Credem că este important să avem şi noi o contribuţie la tratamentul unor copii care sunt pe listele de aşteptare. Scopul mai general este să avem şi în România o permanenţă chirurgicală în abordarea patologiei cardiace congenitale. Credem că este o reintrare în normalitate, trebuie să încercăm să construim ceva împreună”, a declarat Dr. Şerban Stoica.

Toate intervenţiile din cadrul misiunilor umanitare sunt realizate pro bono de echipele medicale implicate, la Spitalul Clinic SANADOR, în primul bloc operator complet digitalizat din România. Micuţii pacienţi beneficiază apoi de condiţiile optime oferite de cea mai avansată secţie de terapie intensivă din sistemul medical privat din ţara noastră. Prima misiune de chirurgie cardiovasculară pediatrică de anul acesta de la Spitalul Clinic SANADOR nu ar fi fost posibilă fără sprijinul oferit de Fundaţia „Mereu Aproape”, Fundaţia Polisano şi Fundaţia SANADOR.

 

Chirurgia cardiovasculară pediatrică în România

Chirurgia cardiovasculară pediatrică este un domeniu deficitar în prezent în România, fiind nevoie, în cele mai multe cazuri, de trimiterea copiilor cu malformaţii congenitale ale cordului pentru tratament în centre medicale din străinătate, cu eforturi financiare mari, care însă nu pot asigura tratamentul necesar tuturor copiilor cu boli ale inimii. În acest sens, SANADOR a lansat programul de chirurgie cardiovasculară pediatrică, prin care să ofere tratamente salvatoare de viaţă copiilor din România cu malformaţii cardiace care necesită intervenţie chirurgicală.

„Ne propunem ca anul acesta să operăm cel puţin 60 de copii cu boli cardiovasculare. În România avem un deficit de intervenţii cardiovasculare congenitale şi iată că SANADOR este singurul spital privat din România care dezvoltă un program de chirurgie cardiovasculară pediatrică, prin care vine în întâmpinarea acestor micuţi pacienţi şi a familiilor lor în aceste momente dificile. La Spitalul Clinic SANADOR, în Centrul de excelenţă în chirurgia cardiovasculară, reuşim să operăm aceşti copii ca în străinătate. Cred că este mult mai simplu pentru familia unui copil cu o boală cardiovasculară gravă să fie operat în cele mai bune condiţii în România decât să găsească o soluţie în străinătate”, explică Prof. Dr. Victor Costache.

 

Centrul SANADOR de excelenţă în chirurgia cardiovasculară

Misiunile umanitare de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic SANADOR au scopul de a consolida şi de a permanentiza programul de chirurgie cardiacă pentru copii, pentru a le putea oferi acestora cele mai bune tratamente cardiovasculare, de care adulţii deja beneficiază la Centrul de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR.

Centrul de excelenţă în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienţilor cele mai moderne tratamente, realizate de medici cu o vastă experienţă şi cu stagii de formare şi perfecţionare în importante centre de excelenţă internaţionale, în primul bloc operator complet digitalizat din România. Intervenţiile se pot realiza prin minitoracotomie sau prin chirurgie endoscopică, deoarece blocul operator dispune de cele mai avansate echipamente endoscopice 3D şi 4K. În cazurile cu indicaţii în acest sens, intervenţiile chirurgicale pot fi completate cu proceduri de cardiologie intervenţională, realizate cu ajutorul angiograful mobil Ziehm Vision RFD Hybrid Edition în primele săli hibride mobile din România.

Pentru cazurile dificile, chirurgii de la SANADOR dispun de un sistem de simulare şi printare 3D a unor mulaje ale inimii pacientului, înainte de efectuarea intervenţiei propriu-zise. Astfel, echipa chirurgicală poate stabili preoperator, cu foarte mare precizie, strategia operatorie, precum şi faptul că aceasta se poate realiza minim invaziv, prin mintoracotomie sau prin chirurgie endoscopică, fără deschiderea sternului.


Înfiinţat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o continuă dezvoltare organică, în prezent deţinând cel mai mare spital clinic multidisciplinar privat din ţară, un centru oncologic complex, clinici, laboratoare de analize medicale şi puncte de recoltare, radiologie şi imagistică medicală de înaltă performanţă, situate în Bucureşti. Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat care asigură o gamă complexă de servicii medicale, având şi compartiment de primiri urgenţe adulţi şi copii, 21 linii de gardă şi flotă proprie de ambulanţe.

 
 
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9481
Diferență: 0,1538
Ieri: 4.9405
Azi: 4.5740
Diferență: -0,3768
Ieri: 4.5913
Azi: 5.6203
Diferență: -0,1084
Ieri: 5.6264
Azi: 4.9827
Diferență: -0,5131
Ieri: 5.0084