Info

La baza unor condiţii de tranzacţionare mai bune stă tehnologia: Interactive Brokers, creator de tehnologii pentru o experienţă mai simplă, mai rapidă şi mai sigură

Articol cu continut publicitar

La baza unor condiţii de tranzacţionare mai bune stă...
15.11.2021, 11:46 993

 „Creează tehnologie pentru a furniza lichiditate în condiţii mai bune. Concurează pe preţ, viteză, dimensiune, diversitate a produselor globale şi instrumente de tranzacţionare avansate”, este misiunea Interactive Brokers, cea mai mare platformă de tranzacţionare online din SUA în funcţie de numărul tranzacţiilor zilnice.

Tehnologia este astăzi nu doar un sector în care investitorii îşi pot plasa banii, ci şi o unealtă care poate simplifica şi eficientiza procesele investiţionale şi compensa costurile investiţiilor pentru maximizarea câştigului potenţial.

Cu mai mult de 2,3 milioane de tranzacţii pe zi şi peste 1,4 milioane de conturi de tranzacţionare deschise, permite investiţia în acţiuni, opţiuni, contracte futures, valute, obligaţiuni şi fonduri, oferind investitorilor din peste 200 de ţări, printre care şi România, tehnologii de tranzacţionare superioare şi posibilitatea de a investi global într-un singur cont integrat. De fapt, platforma de rating în brokeraj BrokerChooser plasează Interactive Brokers în topul Celor mai buni brokeri online internaţionali în 2021 pentru cetăţeni din România.

Toate platformele oferă date pe piaţă live sau întârziate (pentru investitorii care folosesc Bloomberg sau alte platforme de monitorizare), grafice, serviciu de streaming de ştiri şi semnale de piaţă ale IBKR. Atât pe desktop, cât şi pe mobil, Interactive Brokers permite investitorilor deschiderea unui cont demo pentru testare înainte de deschiderea unui cont de tranzacţionare.

IB SmartRoutingSM, un proces automat folosit de IBKR în tranzacţionarea online, caută cele mai bune active, opţiuni şi preţuri disponibile la momentul în care un investitor plasează un ordin de vânzare sau de cumpărare şi execută imediat tranzacţia în format electronic. Ce platforme pune Interactive Brokers la dispoziţie?

Client Portal

Client Portal este platformă web care serveşte drept loc unic în care îţi poţi verifica soldul contului, profitul şi pierderea, principalii indicatori de performanţă, operaţiuni de alimentare a contului sau raportări. Prin Client Portal, investitorii au de asemenea acces la cotaţii şi la locurile de tranzacţionare.

Trader Workstation

Trader Workstation este platforma desktop emblematică a IBKR, concepută pentru investitorii activi şi pentru cei care tranzacţionează mai multe produse şi care necesită astfel algoritmi şi instrumente avansate. Cu Trader Workstation, investitorii îşi optimizează viteza şi eficienţa tranzacţiilor.

IBKR Mobile

Pentru investitorii care sunt departe de desktop, IBKR Mobile permite cu uşurinţă monitorizarea portofoliului din mers, de pe un dispozitiv iOS sau Android, tabletă sau smartphone.

Epoca rudimentară a investiţiilor a apus. Prin platformele proprii, Interactive Brokers invită investitorii să adere la noile tehnologii şi unelte de tranzacţionare, menite să faciliteze procesul investiţional, să creeze condiţii de tranzacţionare mai bune şi să maximizeze randamentele potenţiale.

Platformele Interactive Brokers oferă investitorilor o gamă largă de instrumente axate pe produse. Option Trader şi Probability Lab simplifică tranzacţiile simultane de cumpărare şi vânzare de opţiuni, Mutual Fund/ETF Replicator ajută investitorii să găsească cu uşurinţă ETF-uri cu costuri mai mici ca alternativă la fondurile mutuale populare, iar FXTrader este un instrument care permite tranzacţionarea de valute.

Portfolio Builder trece investitorii prin procesul de creare a unor strategii de investiţii bazate pe date fundamentale pe care aceştia le pot testa, ajusta şi utiliza, în timp ce IB Risk NavigatorSM este o unealtă profesională care arată expunerea pe toate clasele de active şi la nivel global şi care ajută investitorii să îşi monitorizeze, respectiv să îşi ajusteze poziţiile.

De asemenea, platformele Interactive Brokers permit investitorilor şi traderilor să caute şi să sorteze obligaţiuni corporative, municipale şi guvernamentale, contracte derivate sau alte instrumente financiare după anumite criterii stabilite de aceştia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO