Info

O organizaţie olandeză vrea să trimită pentru totdeauna oameni pe Marte. Opt români s-au înscris pentru proiect. Vedeţi aici lista

O organizaţie olandeză vrea să trimită pentru...

Autor: Octavian Calei

12.08.2013, 13:10 37426

Opt români s-au înscris pe lista celor peste 100.000 de candidaţi la un proiect iniţiat de organizaţia Mars One care îşi propune colonizarea planetei Marte începând din anul 2022, cei selectaţi urmând să rămână pe Planeta Roşie pentru totdeauna.

Profilele celor opt români sunt intitulate MarsMan, Toni, HRUBY GEORGE VALENTIN, Drados Teodorescu, Vasile Sofroni, Matei, Calin şi Andreea. Fiecare candidat are postat câte un video de introducere şi câteva paragrafe introductive.

Andreea, o româncă care trăieşte în Canada de câţiva ani şi are dublă cetăţenie, se descrie ca fiind o persoană cu o voinţă puternică, curioasă, adaptabilă, hotărâtă şi, bineînţeles, pasionată de spaţiul cosmic.

Vasile Sofroni, un bărbat de 55 de ani, a strâns până acum cele mai multe recomandări. El scrie că a luat-o în viaţă de trei ori până acum de la zero şi că este gata să mai încerce încă o dată.

Vedeţi AICI lista completă a românilor care vor să plece pe Marte

Bas Lansdorp, CEO Mars One şi co-fondator, a menţionat pentru CNN că pe lista publicată pe site-ul organizaţiei apar numai persoanele care au plătit taxa de înscriere şi au completat în întregime profilul, deci numărul celor care s-au înscris este mult mai mare.

Biletul, doar dus către Marte, costă între 15 şi 38 de dolari, în funcţie de naţionalitate, fiind corelat cu produsul intern brut per capita al fiecărei ţări.

„Am vrut ca preţul să fie destul de mare încât oamenii să se gândească bine înainte de a lua decizia şi destul de scăzut încât să fie accesibil pentru oricine”, a spus Lansdorp.

Primul zbor care va duce oameni pe Marte va costa 6 miliarde de dolari, conform calculelor Mars One. Fundaţia plănuieşte să obţină fondurile necesare misiunii din donaţii şi din drepturile de difuzare a documentarului despre pregătirea candidaţilor pentru colonizarea Planetei Roşii.

Dintre toţi cei care au aplicat pentru misiune, organizaţia va alege anul acesta 40 de persoane din mai multe ţări. Patru dintre aceştia – 2 bărbaţi şi 2 femei – vor pleca pe Marte pentru totdeauna în anul 2022, urmând ca un alt grup de patru persoane să sosească doi ani mai târziu.

În capsule vor fi aduse panouri solare şi mâncare, precum şi dispozitive pentru procesarea apei de pe planetă.

„Vom evapora apa şi o vom condensa înapoi în stare lichidă. Din apă putem produce hidrogen şi oxigen şi vom folosi oxigenul pentru a crea aer respirabil în locuinţe. Aceste condiţii vor fi pregătite de rovere înainte ca oamenii să sosească”, a spus Lansdorp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO