• Leu / EUR4.9472
 • Leu / GBP5.8347
 • Leu / USD4.7020
Info

(P) 24 Ianuarie S.A. – firma românească de tradiţie in Industria Constructoare de Maşini

(P) 24 Ianuarie S.A. – firma românească de tradiţie in Industria Constructoare de Maşini

Autor: Publicitate

24.01.2022, 09:00 353

Odată cu sărbătorirea zilei de 24 ianuarie 1859 denumita si „Mica Unire” si firma 24 Ianuarie sărbătoreşte împlinirea a 100 ani de la înfiinţare.

Bazele firmei au fost puse in anul 1922 in oraşul Ploiesti sub denumirea de „Macazul”. Intre 1945 si 1962 firma s-a numit 24 Ianuarie. După 1962 a fost integrata in Întreprinderea de Utilaj Chimic Ploiesti. Începând cu 1991 firma s-a reîntors la numele de 24 Ianuarie. Din 1997 firma face parte din grupul Uzinsider. Capitalul este 100 % romanesc.

“24 IANUARIE” S.A. este o companie foarte cunoscută în domeniul utilajelor pentru industria metalurgică, energetică, siderurgică şi a construcţiilor metalice sudate. Ca rezultat al facilităţilor şi al preţurilor competitive cât şi datorită Sistemului de Management al Calităţii implementat din anul 1994, întreprinderea are în prezent oportunitatea de a exporta 98  % din  producţia  de  utilaje.

“24 IANUARIE” SA colaborează cu companii profesioniste din Germania, Austria, Italia, Franţa, Olanda ,Belgia, Danemarca, Italia, Spania, Statele Unite şi nu numai.

Misiunea firmei este satisfacerea aşteptărilor clienţilor şi partenerilor săi:

 • Concentrarea pe relaţii de lungă durată cu parteneri care susţin menţinerea poziţiei firmei pe piaţă;
 • Investiţii in echipamente de ultima generaţie.
 • Menţinerea unui mediu de înalt profesionalism, creşterea performanţelor şi atingerea obiectivelor firmei.

Pe termen mediu şi lung, se urmăreşte creşterea continuă a calităţii produselor executate şi a serviciilor prestate, achitarea la termen a datoriilor exigibile în paralel cu creşterea nivelului de competitivitate prin îmbunătăţirea performanţelor, creşterea prestigiului firmei şi construirea unei imagini de excelenţă creată prin seriozitate şi competenţă în activitatea desfăşurata, în vederea obţinerii de contracte avantajoase pentru firma.

In general produsele executate de “24 IANUARIE” SA  sunt destinate programelor de investiţii şi sunt unicate, executate după proiectele beneficiarilor şi destinate atât pieţei interne cât şi pentru export.

 • Pentru industria energetică – clapete, carcase pentru boilere, coşuri de fum; amortizoare de zgomot 
 • Pentru industria metalurgică - oale de turnare, transportoare, cuptoare cu vatră fixă şi mobilă, carcase  din  inox.
 • Pentru industria chimică şi petrochimică – tancuri petroliere cu capac fix şi cu capac flotant de 20.000 mc, rezervoare pentru depozitarea produselor petroliere de diferite capacităţi, vase sub presiune;
 •  Pentru protecţia mediului – desprăfuitoare hidraulice, cicloane, electrofiltre, incineratoare, staţii de sortare şi compactare deşeuri;
 • Echipamente terasiere;
 • Batiuri şi şasie pentru diverse utilizări;
 • Echipamente pentru industria nucleara.
 

In ultimii ani investiţiile in echipamente de înalta performanta au fost de peste 5 milioane euro. S-a avut in vedere creşterea eficientei prin achiziţionarea de roboti industriali, maşini de debitat laser si maşini unelte cu comanda numerica.

Pe viitor se doreşte implementarea unor soluţii sustenabile prin investiţia in panouri fotovoltaice si a uni grup de co-generare ce ar asigura independenta energetica. Se au de asemenea in vedere investiţii atât in halele de producţie cat si in echipamente.

Societatea  are  un  compartiment  de Managementul Calităţii care  are  sarcini  de  stabilire  şi  respectare  a  procedurilor  de  lucru  pentru  fiecare  secţie, atelier  şi  serviciu , fapt  ce  a  dat  posibilitatea  certificării  societăţii  din  punct  de  vedere  al  calităţii  de  către  organisme  specializate. Astfel  societatea  este  certificata  ISO 9001 si 14001  precum si  conform EN ISO 3834-2 si EN1090.   

Ca urmare  a  restructurării  industriei  din  Romania  în  ultimii   10  ani, cererea  anumitor   utilaje    scăzând  simţitor, “24 Ianuarie”  s-a  orientat   pe  piaţa  externă  reuşind  să îşi creeze  o  piaţă  pe  care  activează  şi  în  prezent.

Cu o cifra de afaceri in jur de 9 milioane de euro si aproximativ 300 angajaţi, firma a reuşit in ultimii 10 ani sa crească complexitatea produselor sale si sa îşi diversifice producţia de la componente mecano-sudate la echipamente complexe atât din inox cat si din otel carbon.

In prezent firma are contracte asigurate pentru următorii ani având parteneriat cu 2 mari firme din Europa.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9472
Diferență: -0,0101
Ieri: 4.9477
Azi: 4.7020
Diferență: -0,4805
Ieri: 4.7247
Azi: 5.8347
Diferență: -0,7873
Ieri: 5.8810
Azi: 4.7195
Diferență: -0,3905
Ieri: 4.7380