Info

(P) 4 motive pentru care este avantajos să cumperi echipamente refurbished

(P) 4 motive pentru care este avantajos să cumperi...

Autor: Publicitate

28.04.2022, 12:43 65

Calculatoarele şi laptopurile au devenit echipamente indispensabile, fiind utilizate pentru activităţi mai mult sau mai puţin complexe. Într-o mare măsură, digitalizarea înseamnă dotarea spaţiilor cu laptopuri şi calculatoare performante care să eficientizeze activităţile respective şi care să constituie investiţii de viitor.

Echipamentele refurbished trec printr-un proces amplu de testare şi verificare, aşa încât să fie remediate eventualele defecte sau erori înainte ca produsele să fie puse la vânzare. Important de menţionat este faptul că “refurbished” şi “second-hand” nu înseamnă acelaşi lucru, întrucât produsele din categoria refurbished beneficiază de reparaţii/înlocuiri de componente pentru a funcţiona în mod similar produselor noi, având instalat chiar si sistem de operare.

Ca o paralelă între produsele refurbished şi cele second-hand, acestea din urmă sunt în egală măsură testate şi curăţate înainte de a fi puse la vânzare, însă nu beneficiază de sistem de operare instalat. În plus, o altă deosebire dintre cele două categorii de produse este cea de ordin estetic, deoarece echipamentele second-hand au potenţial mai mare de a prezenta urme de uzură şi mici imperfecţiuni, în timp ce gradul de uzură al produselor refurbished este mai mic, ceea ce înseamnă mai puţine urme de utilizare.

Defectele tehnice sunt remediate în prealabil

De multe ori, ajung să fie refurbished sau recondiţionate acele echipamente care prezintă un defect tehnic minor din fabrică. Odată remediată problema, calculatoarele sunt gata de utilizare, ceea ce înseamnă că se poate obţine performanţa unor calculatoare sau laptopuri noi la preţuri mult mai mici faţă de cele practicate în magazinele de profil.

Oferta este variată şi sunt disponibile echipamente de la branduri de top

Din motive ce ţin de performanţa calculatorului şi de reputaţia brandului, se află la mare căutare calculatoare şi laptopuri refurbished care provin de la producători de top. Modelele de ultimă generaţie au preţuri ridicate şi nu sunt mereu accesibile tuturor, iar varianta refurbished devine o soluţie avantajoasă pentru buget în aceste situaţii, inclusiv pentru firmele în care se impune dotarea unui număr mare de birouri cu calculatoare.

Oferta magazinului online IT-SH.ro cuprinde nu numai calculatoare şi laptopuri, dar şi alte echipamente pentru alcătuirea unui setup complet. Multe companii folosesc deja servere care aduc un plus în procesul de digitalizare şi optimizare a metodelor de lucru, acestea fiind folosite pentru diferite operaţiuni, precum stocarea de fişiere şi securizarea bazei de date. Achiziţionarea de servere second hand poate fi o idee bună în astfel de cazuri, deoarece se economiseşte un procent important din preţul iniţial al acestui echipament.

Produsele cu specificaţii de ultimă generaţie sunt accesibile

Tehnologia avansează pe zi ce trece, aşa că dorinţa de a beneficia de ultimele tehnologii este justificată. Totuşi, preţul calculatoarelor dotate cu plăci video de ultimă generaţie sau cu procesoare performante poate fi uneori prea mare, iar în aceste situaţii produsele refurbished devin o soluţie inspirată pentru buget.

Accesul la branduri de top din industria tehnologiei este faciliat prin preţurile accesibile, laptopurile şi calculatoarele refurbished având un raport preţ-calitate convenabil.

Echipamentele beneficiază de garanţie

Pe lângă faptul că sunt testate şi piesele defecte sunt înlocuite pentru a atinge performanţe înalte, echipamentele refurbished de la IT-SH.ro vin însoţite de garanţie pentru o perioadă de 24 de luni, care se aplică atât calculatoarelor şi laptopurilor, cât şi serverelor.  

Luând în calcul toate aceste avantaje, se poate concluziona că produsele refurbished vor continua să crească în popularitate, tocmai pentru că ţin pasul cu noua tehnologie şi oferă performanţe la preţuri accesibile, plus garanţie. IT SH reuneşte o varietate de echipamente care să răspundă la nevoile oricărui utilizator, fie că e vorba despre un student care are nevoie de un laptop cu design compact sau de un arhitect care lucrează pe workstation.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO