Info

(P) 4 strategii inteligente de făcut anul acesta, pentru a economisi bani

(P) 4 strategii inteligente de făcut anul acesta, pentru...

Autor: Publicitate

27.09.2022, 08:00 98

Dacă vrei să fii mai bine pregătit în situaţii dificile, poate ar fi bine să te gândeşti să economiseşti bani, sau să-ţi îmbunătăţeşti situaţia financiară. Pentru asta poţi aplica 4 strategii prin care poţi crea un fond de urgenţă, care te poate ajuta în situaţii de criză.

1. Economiseşte bani!

Aceasta este cea mai bună strategie pe care o pot adopta oamenii în acest moment. Pui bani deoparte în fiecare lună şi astfel îţi creezi un fond de urgenţă, pe care îl poţi folosi la un moment dat pentru: plata unor facturi, plata unor reparaţii auto, plata unui tratament medical, a unor lucrări de renovare la apartament şi altele.

2.Fii mai cumpătat!

Un element cheie pentru a crea un fond de urgenţă este să fii mai cumpătat, să nu cheltui bani fără rost. Desigur asta nu înseamnă chiar să exagerezi, să duci cumpătarea prea departe. Totuşi trebuie să încerci să economiseşti cât mai mult din banii pe care îi cheltuieşti de obicei pentru distracţii sau  lucruri de care nu ai neapărat nevoie.  

Unii oameni au obiceiul de a cheltui prea mult şi de a se distra când fac asta, iar apoi când trag linie, se enervează că nu au făcut puţină economie la bani. Acesta este un obicei în ziua de azi, oamenii cheltuie mult, mai ales în vacanţe şi apoi postează fotografii cu viaţa lor fabuloasă pe Facebook.

Pentru a economisi bani îţi sugerăm să îţi schimbi puţin stilul de viaţă, astfel:

  • Cumpără o maşină mai ieftină în loc de un jeep
  • Investeşte bani în loc să-i cheltuieşti
  • Mută-te într-o locuinţă mai mică, pentru a scăpa de eventualele datorii
  • Când mergi în concediu alege un hotel de 3 stele în loc de unul de 4 stele, astfel cazarea te va costa mai puţin
  • Renunţă la obiceiul de a-ţi cumpăra mereu un gadget nou dacă nu-ţi trebuie neapărat, sau un smartphone mai performant dacă ai deja unul bun
  • Cumpără cadouri frumoase din timp pentru cei din familie, urmărind reducerile ce apar în fiecare an la magazinele online. În loc să faci achiziţii scumpe pe ultima sută de metri, mai bine urmăreşti promoţiile din timp şi reducerile săptămânale şi astfel pregăteşti surprize wow pentru persoanele dragi din viaţa ta. În anumite magazine online găseşti cele mai bune idei de cadouri pentru femei şi bărbaţi, din care te poţi inspira şi tu.

Ideea este să-ţi faci o planificare bună a cheltuielilor, pentru a nu risipi banii. Dacă treci printr-o perioadă în care nu ai câştigat prea mulţi bani, atunci cu siguranţă eşti nevoit să faci cheltuieli mai mici.

3. Alege să investeşti!

Dacă vrei să duci o viaţă mai bună învaţă să inveşteşti, nu ţine banii sub saltea ori într-un cont curent la Bancă. Se spune că la suma de bani de 10.000 RON pe care nu-i investeşti, vei avea după un an cu 20% mai puţin.

Dacă vrei să ai un potenţial venit sau un fond de urgenţă, investeşte-ţi banii, lasă-i să crească în timp. Această strategie este o metodă prin care faci banii să lucreze pentru tine.

4.Deschide o afacere!

Dacă ai spirit de antreprenor, probabil că visezi să-ţi deschizi o afacere. Dacă ai suficientă motivaţie şi timpul îţi permite, poţi face asta şi cu o sumă mai mică de bani. Uneori, lipsa fondurilor poate fi depăşită prin anumite programe de finanţare. Pentru unele afaceri există astfel de programe, însă poţi alege şi o afacere în care investiţia nu este mare.

Îţi poţi deschide un magazin online sau o pagină de Facebook pentru e-commerce, unde să-ţi testezi produsele pe care ştii să le faci. Dacă ai un talent, un hobby, merită să câştigi bani din asta.  

În prezent, o strategie bună de a crea un venit suplimentar, susţinut este aceea de a construi mai multe fluxuri de venit. O idee ar fi şi dezvoltarea unor parteneriate online, care să fie avantajoase.

 


 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO