Info

(P) 6 sfaturi pentru a vă deplasa în siguranţă folosind trotineta electrică

(P) 6 sfaturi pentru a vă deplasa în siguranţă...

Autor: Publicitate

17.08.2022, 08:00 108

Trotinetele nu mai sunt doar o distracţie pentru adolescenţi. În prezent, trotinetele electrice oferă confort, eficienţă şi economii adulţilor, care le folosesc pentru a face naveta la serviciu şi în oraş. De fapt, trotinetele electrice au devenit un mod alternativ popular de transport personal în oraşele din întreaga lume, în special prin intermediul serviciilor de ride-sharing cu trotinete electrice.

Cu toate acestea, în ciuda distracţiei şi a confortului trotinetelor electrice, ideea de siguranţă este încă o preocupare. Deşi majoritatea trotinetelor electrice sunt construite pentru siguranţă, există totuşi riscul de cădere sau de rănire. Cu toate acestea, riscul este adesea cauzat de faptul că utilizatorul nu manevrează corect o trotinetă electrică.

Fie că mergeţi pe o trotinetă electrică personală sau pe una de ride-sharing, ţineţi cont de următoarele sfaturi de siguranţă pentru a evita accidentele şi pentru a avea o călătorie sigură şi distractivă.

 

Verificaţi trotineta în prealabil

Aveţi întotdeauna grijă să vă verificaţi trotineta electrică înainte de a o lua la plimbare. Iată o listă rapidă a ceea ce trebuie să verificaţi înainte de a vă plimba cu trotineta electrică:

  • Verificaţi dacă frâna, acceleratorul şi lumina funcţionează.
  • Vedeţi dacă anvelopele sunt în stare bună şi dacă au presiunea potrivită.
  • Asiguraţi-vă că zăvorul tijei este bine blocat.
  • Verificaţi dacă porturile de încărcare, capacele de cauciuc şi alte deschideri sunt închise.
  • Uitaţi-vă la bateria dumneavoastră şi încărcaţi-le înainte de a pleca.
 

În mod ideal, inspectaţi-vă trotineta electrică săptămânal, mai ales dacă o folosiţi în fiecare zi. Deşi trotinetele electrice rareori necesită reparaţii sau întreţinere, supravegheaţi starea unităţii dvs. pentru a-i prelungi durata de viaţă şi pentru a o menţine în cea mai bună formă.

 

Purtaţi casca de protecţie

Cum călătoriţi cu o trotinetă electrică pentru adulţi? Din păcate, cei mai mulţi utilizatori nu poartă o cască sau orice alt echipament de siguranţă atunci când călătoresc. De fapt, doar 4,8% dintre conducătorii de trotinete electrice accidentaţi purtau căşti de protecţie.

În afară de acestea, puteţi purta şi alte echipamente de siguranţă pentru o protecţie suplimentară. Mănuşile şi cotierele şi genunchierele oferă protecţie împotriva zgârieturilor în cazul în care cădeţi. De asemenea, purtarea de elemente reflectorizante vă creşte vizibilitatea atunci când mergeţi pe timp de noapte. Totuşi, acestea sunt doar echipamente de siguranţă suplimentare pe care le puteţi purta. Casca de protecţie este cel mai vital echipament de echitaţie pe care ar trebui să îl purtaţi.

 

Călătoriţi în poziţia corectă

Mersul pe trotinetele electrice cu o poziţie greşită îngreunează echilibrul, vă afectează postura şi vă provoacă răni atunci când cădeţi. Evitaţi toate aceste neplăceri stând corect pe trotineta electrică. Iată câteva sfaturi rapide:

  • Pentru a începe să vă plimbaţi pe trotineta electrică, aşezaţi piciorul pe punte şi împingeţi-vă înainte folosind celălalt picior.
  • Odată ce începeţi să vă deplasaţi, plasaţi picioarele unul în faţa celuilalt pentru a vă echilibra şi a minimiza spaţiul pe care îl ocupaţi.
  • Puneţi ambele mâini pe mâner. O mână controlează acceleratorul, iar cealaltă se sprijină pe frână. Nu conduceţi niciodată folosind o singură mână.
  • Păstraţi-vă spatele drept. Pentru o mai bună siguranţă şi echilibru, aplecaţi-vă înainte când acceleraţi sau urcaţi o pantă şi aplecaţi-vă înapoi când încetiniţi sau coborâţi o pantă.
 

Exersaţi condusul în această poziţie pentru a vă menţine mereu în siguranţă.

 

Respectaţi regulile de circulaţie şi reglementările privind trotineta electrică

Fiţi la curent cu legislaţia statului dumneavoastră privind trotinetele electrice. La urma urmei, nu toate trotinetele electrice sunt libere să circule în public. Există ţări care interzic trotinetele electrice în spaţiile publice. Cu toate acestea, puteţi folosi trotinete cu partajare de călătorii aprobate de oraş. În aceste state, puteţi utiliza trotinetele electrice personale doar în interiorul unei proprietăţi private.

În plus, viteza maximă medie a trotinetelor electrice este de 24 km/h. Cu toate acestea, ar trebui totuşi să verificaţi legislaţia, deoarece unele ţări aplică o limită de viteză diferită. De exemplu, unele zone au o limită de viteză maximă de numai 10 km/h. Cunoaşterea reglementărilor privind trotineta electrică din locaţia dumneavoastră vă va salva de răniri şi sancţiuni.

 

Nu călătoriţi pe trasee riscante şi în zilele ploioase

Deşi există mărci care oferă trotinete electrice off-road durabile, este foarte recomandat să evitaţi să circulaţi cu trotinetele electrice pe poteci riscante sau pe vreme rea. Nu forţaţi limitele fizice ale trotinetei electrice, mai ales dacă aceasta nu este proiectată pentru deplasări off-road. În plus, în timpul vremii nefavorabile, trotineta ta electrică poate supravieţui unei furtuni, dar cel mai probabil veţi fi rănit sau veţi avea neplăceri, deoarece sunteţi în aer liber. Ca şi în cazul altor tipuri de vehicule, evitaţi să ieşiţi în aer liber sau să călătoriţi pe vreme rea sau în condiţii riscante.

 

Aveţi la dumneavoastră baterii de rezervă

Dacă trotineta dvs. electrică dispune de un sistem de baterii comutabile, luaţi întotdeauna o baterie de rezervă sau mai multe baterii, pentru orice eventualitate. Acest lucru este util în cazul în care uitaţi să vă verificaţi bateria înainte de a pleca sau nu aţi avut suficient timp să vă încărcaţi complet trotineta electrică.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO