Info

(P) Aceştia sunt pantofii pe care orice bărbat elegant trebuie să îi aibă

(P) Aceştia sunt pantofii pe care orice bărbat elegant...

Autor: Publicitate

27.10.2022, 08:00 308

O garderobă bună este una bine organizată şi funcţională. Este destul de clar care sunt hainele esenţiale pe care orice bărbat trebuie să le aibă. Dar cum un look trebuie conceput din cap până în picioare, este important sau, mai bine zis, esenţial să dedicăm o importanţă similară pantofilor. Iată care sunt acei pantofi bărbaţi şi acele ghete bărbaţi pe care trebuie să le ai.

Avem adesea imaginea unor femei cu o garderobă plină de pantofi (tocuri, pantofi de sport, cizme). Dar dacă a deţine treizeci şi ceva de perechi de pantofi poate părea o utopie, este totuşi necesar să ai "elementele de bază" în dressingul tău.

Derby, pantofi bărbaţi de bază

Nu este nimic peiorativ în termenul meu de "de bază", dimpotrivă! Pantofii derby sunt cei mai versatili. Cu acest tip de încălţăminte în picioare, te vei descurca întotdeauna dacă optezi pentru o pereche clasică din piele netedă neagră sau maro. Nu ezitaţi să vă jucaţi cu culoarea şireturilor dacă doriţi să adăugaţi o notă de originalitate. Le poţi purta cu chino, un tricou şi o jachetă din denim pentru a scoate piesa din contextul său iniţial.

Richelieu, pantofi bărbaţi chic

Puţini bărbaţi mai îndrăznesc să poarte Richelieus şi asta este păcat. Reţineţi că diferenţa faţă de derbies este destul de subtilă: este situată, printre altele, la nivelul şireturilor, mai închise la Richelieu. Dacă acest tip de pantof este mai rafinat decât derby-ul, acest lucru nu îi limitează utilizarea la ţinutele formale. De exemplu, ia din garderoba ta o pereche de blugi din denim brut, o cămaşă cu imprimeu floral şi un bomber kaki. Apoi puneţi-vă pantofii maro deschis şi sunteţi gata să ieşiţi. Ai putea merge cu uşurinţă la o băutură îmbrăcată aşa.

Ghete bărbaţi clasice, preferatele tuturor

Majoritatea aşteaptă iarna cu nerăbdare pentru că în sfârşit vor putea să poarte iar ghete bărbaţi. Este o adevărată durere când trebuie puse deoparte pentru sezonul de vară, deoarece sunt foarte stilate şi pot fi purtate în foarte multe moduri. Perechea perfectă de ghete bărbaţi sunt cele din piele neagră netedă, bine lăcuită şi, mai ales, bine impermeabilizată. Cu un costum, blugi negri sau pantaloni de rochie, se potriveşte cu orice. Ţinuta perfectă? Blugii skinny negri cu o cămaşă cu dungi alb-albastre şi albe şi un trenci de lână albastru marin. Dacă vrei să ieşi în evidenţă, şi o eşarfă mică din caşmir burgundy.

Ghete bărbaţi brogue

Un mare clasic, perechea de ghete bărbaţi din piele de inspiraţie brogue au fost o piesă de bază în garderoba bărbaţilor timp de peste un secol - verifică la bunicul tău dacă mai are o pereche. Ghetele brogue sunt mai puţin tradiţionale, dar îţi vor ridica look-ul. Detaliul modelului îi face potriviţi pentru a fi purtaţi la costum. Aşadar, aceste cizme vor fi un aliat fidel dacă nu vrei să renunţi la stil pentru confort şi căldură. Pentru a le valorifica la maximum, purtaţi cizmele cu pantalonii ridicaţi cu un tiv.

Ghete bărbaţi din piele întoarsă

Ghetele bărbaţi desert şi-au avut începuturile în armată - la fel ca multe articole vestimentare pentru bărbaţi. În timpul unei misiuni în Birmania, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, un ofiţer britanic a observat că soldaţii purtau cizme de piele de căprioară cu o talpă simplă de crep. După o mică investigaţie, s-a dovedit că îi comandaseră special, deoarece pantofii erau mai potriviţi pentru climatul arid al deşertului. Simţind o afacere, ofiţerul britanic a avut ideea de a dezvolta acest tip de încălţăminte. Numele lui? Nathan Clark, care este nimeni altul decât fondatorul brandului omonim.

Ghetele desert din piele de căprioară sunt acum un clasic în dressingul bărbaţilor. Dacă este esenţial să fie impermeabilizate (pielea fiind un material viu), ele asigură confort şi căldură pe toată durata iernii. Cu toate acestea, dacă vă îndreptaţi spre climatele tropicale, nu le puneţi în valiză. Acestea nu ar rezista mai multe zile sau săptămâni într-o atmosferă umedă. Poartă-i cu o pereche de blugi de rochie, uşor rulată, pentru un look casual chic.

Ghete bărbaţi de drumeţie

Da, este vorba despre ghete bărbaţi de drumeţie. Dar nu modelele tehnice fluorescente pe care le găseşti la magazine cu profil sportiv. Acest tip de pantof şi-a croit drum (pavat sau nu) în dressing-ul clasic al bărbaţilor. Iniţial rezervate excursioniştilor, ele s-au democratizat în ultimii ani. Marile case de modă le-au integrat în colecţiile lor, în special Hermès şi Louis Vuitton. După ce au escaladat vârfurile, pantofii sunt acum folosiţi pentru a lua calea stilului. Ca să nu mai vorbim de faptul că au fost create pentru a rezista la intemperii. Vor fi un companion perfect pentru mersul pe trotuarele înzăpezite. Atunci când le porţi, îţi poţi organiza întregul look în jurul lor. Aşa că pune-ţi nişte blugi din denim tare şi un pulover gros.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO