Info

(P) ALEXANDRION GROUP LANSEAZĂ GRANDE COURONNE, CEL MAI RECENT ŞI RAFINAT SINGLE MALT SCOTCH WHISKY PRODUS DE DISTILERIA GLENFIDDICH

(P) ALEXANDRION GROUP LANSEAZĂ GRANDE COURONNE, CEL MAI...

Autor: Publicitate

15.04.2021, 12:49 1849

Maturat timp de 26 de ani în butoaie de stejar americane şi europene şi finisat în butoaie rare de coniac franţuzesc, Grande Couronne este o expresie a rafinamentului şi face parte din seria “Grand Series” a celui mai premiat single malt Scotch whisky din lume. Grande Couronne va fi disponibil în ediţie limitată, prin precomandă, începând de luna aceasta.

Alexandrion Group  lansează în România cea mai recentă expresie a mărcii Glenfiddich - Grande Couronne. Încălcând convenţiile categoriei încă o dată, Glenfiddich a reuşit să îmbine într-o manieră surprinzatoare cele mai sofisticate arome din Scoţia şi Franţa, creând o băutură care redefineşte luxul, îi captivează pe iubitorii de whisky nonconformişti şi încoronează cele mai frumoase şi speciale momente.

Gust catifelat şi dulce, cu arome cremoase de cafea şi zahăr brun caramelizat

Grande Couronne este o băutură rafinată, obţinută printr-un proces complex, îndelungat, care îi amplifică nuanţele şi ȋi sporeşte calitatea. Maturat 26 de ani în butoaie de stejar americane şi europene la distileria Glenfiddich din Dufftown, Scoţia, acest single malt Scotch whisky este finisat timp de 2 ani în butoaie rare de coniac franţuzesc, care ȋi intensifică gustul catifelat şi dulce, cu arome cremoase de cafea şi zahăr brun caramelizat.

“Grand Series” este o serie frumoasă şi excentrică de whisky-uri single malt care imprimă eleganţă şi animă fiecare moment de sărbătoare într-un mod cu totul nou şi neaşteptat. Grande Couronne este cel mai nou membru al  “Grand Series”, care include alte două whisky-uri remarcabile: Glenfiddich Grand Cru, maturat timp de 23 de ani în butoaie de stejar americane şi europene şi finisat în butoaie de stejar French cuvée şi Glenfiddich Gran Reserva, maturat cu răbdare timp de 21 de ani în butoaie de bourbon şi finisat în butoaie de rom caraibian.

“Grand Series” reflectă perfect spiritul de inovaţie al Distileriei Glenfiddich şi abilitatea noastră de a experimenta cu un lichid maturat şi finisaje captivante. Grande Couronne este cel mai recent whisky din serie, care redă această abordare. Este singurul single malt Scotch whisky Glenfiddich care a fost maturat în butoaie de stejar americane şi europene şi finisat în butoaie rare de coniac franţuzesc. Durata finisajului, doi ani, este neobişnuită şi intensifică gustul catifelat şi dulce, cu arome cremoase de cafea şi zahăr brun caramelizat” a declarat Brian Kinsman, Glenfiddich Malt Master.

“Alexandrion Group are unul dintre cele mai complexe şi variate portofolii de băuturi spirtoase şi vinuri din ţară, care include atât mărci proprii, premiate la competiţii derulate în întreaga lume, cât şi mărci de import ale unor producători internaţionali selectaţi strategic. Glenfiddich Grande Couronne îmbogăţeşte acest portofoliu şi ne bucurăm că le putem oferi acum, consumatorilor români, un single malt Scotch whisky inedit, în ediţie limitată, care îi va cuceri cu siguranţă şi pe cei mai exigenţi critici. Prin parteneriatul cu Glenfiddich, Alexandrion Group, care este totodată şi singurul producător de single malt whisky din România, contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea şi creşterea competitivităţii acestei pieţe în raport cu alte pieţe europene” a declarat Stelios Savva, CEO Alexandrion Group.

Un design artistic, în armonie perfectă cu distincţia acestui single malt

Glenfiddich Grande Couronne se face remarcat instantaneu prin designul impresionant al ambalajului, o adevarată operă de artă. Sticla şi cutia sunt decorate cu filigran iconic auriu, iar interiorul cutiei dezvăluie picturi renascentiste celebre, transpunând consumatorul într-un cadru fascinant, cu conotaţii culturale şi istorice profunde, în armonie perfectă cu forţa şi distincţia celui mai recent single malt Scotch whisky Glenfiddich. Interiorul cutiei poate fi vizualizat ȋn detaliu aici

Whisky-ul este îmbuteliat în sticle de 700 ml, are o concentraţie alcoolică de 43.8% şi va fi disponibil în România începând din luna aprilie, cu precomandă pe site-ul: www.iconicdrinks.shop

De asemenea, Glenfiddich Grande Couronne va fi comercializat şi în alte magazine premium online şi offline, începând din luna mai.

Prima sticlă de Grande Couronne din România, licitată pe 28 aprilie de Artmark

Glenfiddich Grande Couronne a fost lansat în România la începutul lunii aprilie, prin intermediul unui eveniment elegant desfăşurat la Casa de licitaţii Artmark. Invitaţii au savurat acest single malt unic şi i-au aflat povestea fascinantă, într-un cadru sigur, în care au fost respectate toate măsurile în vigoare impuse de contextul actual.

Atras de povestea şi imaginea vibrantă a noului Glenfiddich Grande Couronne, celebrul designer român Alexandru Ciucu s-a alăturat proiectului pentru a imprima o amprentă locală lansării. Designerul a reinterpretat filigranul iconic de inspiraţie scoţiană şi franţuzească, îmbinându-l cu un simbol autohton – capul de lup care se regăseşte pe steagul dacic - şi a creat o pereche de butoni din alamă, unicat, care ilustrează o sinteză a culturii daco-celtice. Butonii vor fi oferiţi celui care va câştiga licitaţia pentru rezervarea primei sticle de Glenfiddich Grande Couronne din România, organizată de Casa de licitaţii Artmark pe 28 aprilie.

Suma licitată va fi donată către Fundaţia Centrul Cultural ArtSociety şi va fi direcţionată către un proiect de susţinere a tinerilor artişti. Află mai multe detalii despre Glenfiddich Grande Couronne şi licitaţie aici: singlemaltsociety.ro.

DESPRE ALEXANDRION GROUP

Alexandrion Group este lider în producţia şi distribuţia de vinuri şi băuturi spirtoase din România şi singurul producător de single malt din ţară. Grupul este format din Distileriile Alexandrion şi Distileriile SABER 1789, care împreună, au o istorie de peste 200 de ani în industria spirtoasă locală şi au creat unele dintre cele mai puternice mărci din România, recunoscute atât la nivel naţional, cât şi internaţional pentru calitatea şi rafinamentul lor. Portofoliul de produse include băuturi tradiţionale româneşti şi produse internaţionale. Alexandrion 5* şi 7*, celebrul vinars Brâncoveanu XO, VS şi VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova precum şi alte produse au asigurat Grupului poziţia de lider al pieţei de băuturi spirtoase şi tradiţionale din România . Începând cu anul 2018, Grupul şi-a extins activitatea, completându-şi portofoliul cu vinuri premiate, liniştite şi spumante, sub denumirea THE ICONIC ESTATE.

DESPRE GLENFIDDICH

Fondat ȋn Dufftown, Scoţia, de către William Grant, un om de afaceri cu un spirit inovator, Glenfiddich a fost comercializat pentru prima oară ȋn magazine, ȋn 1887. Adoptând metode şi practici revoluţionare, atitudinea nonconformistă a lui Grant faţă de producţia de whisky a contribuit la evoluţia spectaculoasă a Glenfiddich de-a lungul a 130 de ani, devenind primul single malt whisky promovat ȋn afara Scoţiei, şi, nu ȋn cele din urmă cel mai premiat single malt whisky din lume. Glenfiddich este comercializat acum ȋn peste 180 de ţări, iar brandul Glenfiddich single malt whisky este unul dintre puţinele din lume deţinute ȋn continuare integral de către familie şi este ȋncă produs ȋn distileria construită prin forţe proprii de către William Grant şi copiii săi.

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO