• Leu / EUR4.9005
  • Leu / GBP5.4945
  • Leu / USD4.4823
Info

(P) Ana Maria Ciotir, CEO Urbioled: ”NEOS - Soluţie de telegestiune şi Smart City se beazează pe o viziune integratoare”

Autor: Publicitate

25.11.2022, 08:00 77

Societatea modernă se raportează, din ce în ce mai mult la sisteme digitalizate şi se deschide organic către inteligenţa artificială. Oraşele şi satele europene sunt în plin proces de transformare în Smart City şi Smart Village. În acest context, NEOS parte a Urbioled a dezvoltat una dintre cele mai complexe soluţii de telegestiune şi Smart City şi contribuie activ la creşterea calităţii vieţii şi protejarea mediului înconujurător.

NEOS acoperă problemele solide existente în societăţile prezentului referitoare la managementul resurselor şi gestionează eficient: consumul de energie, economisirea resurselor, deficienţele legate de supraaglomerare, programarea şi controlul de la distanţă.

”NEOS a fost dezvoltat pe baza unui concept integrator. Rezultatele oferite de NEOS răspund la problemele stringente din societatea momentului şi asigură soluţii complete şi integrate, astfel încât să susţinem principiile green society: economisire, eficienţă, management controlabil”, declară Ana Maria Ciotir, CEO Urbioled.

NEOS implică activitatea de cercetare susţinută a departamentului TEQ din cadrul URBIO, în cei peste 3 ani în care soluţia s-a transformat “de la idee la cheie”, sprijinit fiind de finanţarea europeană în cadrul proiectului Creşterea contribuţiei sectorului TIC pentru competitivitatea economică prin dezvoltarea de produse TIC inovative cu aplicabilitate în restul economiei româneşti”, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Cod SMIS 2014+:129007.

”NEOS înseamnă şi foarte multă muncă susţinută de întrega echipă. S-a muncit şi noaptea şi în weekend, deoarece produsul este dedicat infrastructurii comunităţilor, fie că discutăm despre sate sau oraşe, implică iluminat public inteligent şi nu numai, şi de aceea a fost necesar să derulăm teste noaptea. Implicarea şi profesionalismul cu care s-a realizat dezvoltarea NEOS se regăsesc în rezultatele de eficienţă pe care le susţinem”, adaugă Ana Maria Ciotir, CEO Urbioled.

Scalabil şi adaptabil oricărei comunităţi de oriunde din lume, NEOS contribuie la gestionarea sustenabilă şi eficientă a resurselor, cu un beneficiu suplimentar în creşterea calităţii vieţii locuitorilor. Extins către tehnologiile noi, prin gestionarea infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor electrice, contribuind la scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră, printr-o economie de energie estimată de peste 40%, funcţionând în orice condiţii şi independent de accesul la internet, NEOS este pretabil atât pentru aglomerările urbane mari, unde nevoia de control şi monitorizare este maximă, cât şi pentru comunităţile mai mici, care işi gestionează, cu greu, resursele proprii.

Marea majoritate a proiectelor Smart City eşuează din cauza lipsei de maturitate, a deschiderii spre integrare şi, de cele mai multe ori, din simplul motiv că sunt prea complicate. NEOS propune o soluţie intuitivă, plug and play, cu autoinstalare, uşor de înţeles şi de utilizat pentru beneficiarii acesteia pentru că, în definitiv, aşa cum practica ne-a demonstrat, altfel nu se poate.

Mai mult, NEOS propune un serviciu unic în România, de asistenţă proactivă, în care beneficiarii sunt notificaţi asupra unei probleme apărute chiar înainte ca aceştia să o constate.

Şi pentru că deciziile sunt luate în timp real într-o comunitate inteligentă, NEOS implică alte două soluţii inovatoare, brevetate de către departamentul TEQ al Urbioled.

Multisenzorul optic KAMSENS va face ca NEOS să detecteze orice condiţie meteo nefavorabilă sau chiar extremă şi să avertizeze utilizatorul, ba chiar să ia decizii, în sensul schimbării culorii luminilor sistemului de iluminat public stradal, din alb natural, eficient energetic, în alb galben, capabil să străbată fuioarele de ceaţă. Totodată, protocolul de comunicare brevetat de TEQ, denumit PREDICTNET, va duce comenzile şi va returna parametri de funcţionare cu o viteză extrem de rapidă, ajutând beneficiarul să perceapă şi să decidă, în timp real, măsurile ce se impun.

Concret, NEOS reprezinta o puternică unealtă în mâna utilizatorilor, prin beneficiile financiare şi operaţionale pe care le oferă.

 

 
Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9005
Diferență: -0,0388
Ieri: 4.9024
Azi: 4.4823
Diferență: 0,4279
Ieri: 4.4632
Azi: 5.4945
Diferență: -0,0382
Ieri: 5.4966
Azi: 4.9076
Diferență: 0,102
Ieri: 4.9026