Info

(P) Arena Bucătarilor, Din Pasiune pentru OAMENI la a doua ediţie: Selgros donează peste 2.000 de meniuri pregătite de chefi renumiţi

Autor: Publicitate

01.02.2023, 11:56 91

Braşov, 31 ianuarie 2023 - Selgros Cash & Carry donează peste 2.000 de meniuri gătite de 12 chefi de renume şi profesionişti în artele culinare către persoane şi familii aflate în dificultate din judeţul Braşov, într-o nouă ediţie a proiectului de responsabilitate socială Arena Bucătarilor, Din Pasiune pentru OAMENI.

Evenimentul are loc în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, în Centrul Gastronomic Arena Bucătarilor din incinta magazinului Selgros Braşov. Momente reprezentative din cadrul pregătirilor şi livrărilor vor fi transmise live pe pagina de Facebook Selgros România, sub deviza #FiecareDintreNoiFaceDiferenta.

Anul acesta am decis să continuăm maratonul faptelor bune, organizând o nouă ediţie a proiectului de CSR Arena Bucătarilor, Din Pasiune pentru OAMENI. Rămânem implicaţi în comunităţile în care activăm, dar şi în dezvoltarea gastronomiei româneşti. Credem că ambele sunt esenţiale pentru misiunea Selgros. Ne bucurăm ca împreună cu cei 12 chefi bucătari şi profesionişti în gastronomie – membri ai juriului Arena Bucătarilor şi premianţi ai concursului – să dăm înapoi ceva comunităţii şi mai ales celor care au mai mare nevoie de acest lucru”, a declarat Robert Hellwagner, CEO Selgros România.

Meniurile vor fi pregătite de o serie de chefi bucătari de renume: Chef Ioan Florescu, Chef Victor Melian, Lady Chef Cornelia Ghişoi, Chef Ciprian Nicolescu, Chef Cristian Dumitru, Maestru Cofetar Mihaela Ruxanda, Chef Bogdan Cozma şi Chef Emanuel Mocan. Acestora li se vor alătura câştigători ai celei de-a XII-a ediţii a concursului Arena Bucătarilor: Dadiana Munteanu (locul I, seniori), Paul Antohi (locul I, juniori) şi David Toader (locul III, juniori). De asemenea, va fi prezent şi Radu Darie, fondatorul Atelierului de Tarte din Bucureşti.

În cadrul acestui proiect, Selgros asigură peste 1.300 kilograme de produse alimentare la cele mai înalte standarde de calitate şi prospeţime, precum şi logistica necesară pentru prepararea meniurilor. Peste 40 de voluntari, majoritatea din echipa Selgros, vor participa atât la pregătiri, cât şi la livrarea celor 2.000 de porţii către beneficiari. Iniţiativa se desfăşoară în colaborare cu instituţii, asociaţii şi centre din judeţul Braşov care au în îngrijire persoane aflate în dificultate: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, Fundaţia Bucuria Darului, Hospice Casa Speranţei Braşov, Asociaţia pentru Demnitatea Omului şi Familiei Braşov, Asociaţia Filantropică Medical - Creştină „Christiana”, Casa „Daniel”, Asociaţia „Speranţa pentru Copii”, Asociaţia „Kastel” şi Asociaţia Centrul Rezidenţial pentru Vârstnici MARIA.

Arena Bucătarilor este una dintre cele mai prestigioase competiţii destinate bucătarilor profesionişti, oferindu-le şansa de a-şi etala creativitatea şi de a se duela pentru un loc pe podiumul gastronomiei româneşti. Concursul organizat de Selgros începând din 2010 reprezintă un etalon al profesionalismului şi al excelenţei în arta culinară, compania fiind implicată activ în dezvoltarea gastronomiei româneşti şi creşterea noii generaţii de profesionişti în domeniul culinar. În noiembrie 2022 a avut loc cea de-a XII-a ediţie a competiţiei Arena Bucătarilor.

În 2021, luând în considerare contextul pandemic, Selgros a decis să transforme celebrul concurs într-un proiect de responsabilitate socială, donând peste 2.000 de meniuri gătite de maeştri culinari de renume către persoane şi familii aflate în dificultate din judeţul Braşov.

***

Despre Selgros Cash & Carry România

Selgros Cash & Carry România este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de retail din România, cu o reţea naţională formată din 23 de magazine şi o platformă logistică. Misiunea Selgros este de a oferi, zilnic, o gamă variată de produse, garanţia prospeţimii şi a profesionalismului, la preţul corect. Compania are 4.500 de angajaţi la nivel naţional, fiind printre cei mai importanţi angajatori din domeniu.

Selgros Cash & Carry este o companie care face parte din grupul Transgourmet, controlat în întregime de Coop Elveţia, care deţine în prezent 80 de magazine Selgros. Pentru mai multe informaţii puteţi accesa site-ul www.selgros.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO