Info

(P) ASUS dotează laboratorul de informatică al liceului câştigător ASUS Challenge 2022 cu tehnică de calcul performantă

(P) ASUS dotează laboratorul de informatică al liceului...

Autor: Publicitate

29.06.2022, 13:00 63

Cu greu ne putem închipui viaţa fără tehnologie în ziua de azi, motiv pentru care ASUS România încurajează competiţia şi realizările şcolare în domeniul informaticii pentru că acesta este un sector important care influenţează viitorul tuturor şi ne ajută să devenim mai eficienţi. ASUS Challenge 2022 este doar una dintre iniţiativele educaţionale ale companiei ASUS, mai exact, un concurs pentru liceele din Bucureşti care s-a desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

ASUS Challenge 2022 este un proiect pilot care a fost gândit pentru a ajuta elevii participanţi să-şi valorifice cunoştinţele de informatică, să-şi formeze noi deprinderi care să îi ajute să se adapteze mai bine la cerinţele societăţii în continuă schimbare şi să-şi ascută spiritul de competiţie împreună cu importanta abilitate de lucru în echipă, dobândind, în acest fel, un comportament adecvat în abordarea problemelor de orice fel, o abilitate esenţială pentru profesiile viitorului.

Informatica este un domeniu plin de inovaţie, acesta fiind motivul pentru care etapele concursului ASUS Challenge 2022 s-au desfăşurat online, pe Kahoot! şi Zoom, în total la concurs participând 45 de licee, fiecare fiind reprezentat de o echipă de până la 5 liceeni din clasele IX-XII sub conducerea profesorului îndrumător.

Marea Finală a avut loc pe 4 mai sub formă de eveniment cu prezenţă fizică în cadrul Grand Hotel Bucharest şi a fost una foarte strânsă. Cele 20 de echipe finaliste au răspuns contra timp celor 35 de întrebări de pe Kahoot! folosind sisteme ASUS ExpertCenter E5, dintre acestea ieşind în evidenţă echipa Colegiului Naţional Matei Basarab care, deşi a avut mai puţin de 25 de puncte avans faţă de cea de-a doua clasată, a adunat un total de 31045 puncte, fiind desemnată câştigătoarea acestei competiţii.

 

Un laborator de informatică dotat cu aparatură super performantă

Premiul cel mare al concursului câştigat de echipa Colegiului Naţionat Matei Basarab a constat în 30 de desktop-uri performante all-in-one ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) şi un laptop convertibil la 360 de grade ExpertBook B3 Flip (B3402FEA).

Această tehnică de calcul de cea mai nouă generaţie a fost folosită pentru a moderniza infrastructura hardware a laboratorului de informatică din Colegiului Naţional Matei Basarab, dând, astfel, ocazia elevilor să îşi dezvolte abilităţile informatice pe echipamente foarte rapide.

ASUS ExpertCenter E5 AiO 22 este un sistem excepţional, premiat cu Red Dot Product Design Award 2021, un calculator potrivit pentru a desfăşura activităţi educaţionale datorită prezenţei numeroaselor opţiunilor de conectivitate rapidă, a tehnologiei de anulare a zgomotului de fundal asistată de un AI performant şi opţiunilor multiple de stocare de date cu posibilitate de upgrade ulterior.

ASUS ExpertBook B3 Flip este un laptop convertibil conceput pentru sistemul hibrid de învăţământ, al cărui ecran se poate deschide complet până la un unghi maxim de 360 de grade pentru flexibilitate sporită a afişajului, devenind, în acest fel, un companion perfect pentru profesori şi elevi. Laptopul este dotat cu o cameră secundară integrată deasupra tastaturii care facilitează comunicarea confortabilă chiar şi atunci când este utilizat în modul tabletă. Acest sistem asigură o calitate ridicată a sesiunilor online graţie tehnologiei audio de eliminare a zgomotului nedorit de fond asistată de AI şi opţiunilor numeroase de conectivitate WiFi 6 şi 4G LTE. De asemenea, ecranul tactil oferă suport pentru un stylus, iar tastatura, touchpad-ul şi suportul pentru palme sunt protejate de tehnologia ASUS Antibacterial Guard, inhibând dezvoltarea bacteriilor periculoase, contribuind, astfel, la crearea unui mediu sigur pentru elevi şi cadrele didactice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO